NetIQ CloudAccess 2.1: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

forrás: Prím Online, 2014. november 18. 08:39

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ CloudAccess 2.1. A legújabb kiadás a felhasználók számára önkiszolgáló jelszó-helyreállítást, az informatikai szakemberek számára pedig teljes körű fiókkezelést kínál, emellett integrálható a NetIQ különféle autentikációs módszereket egyszerre kezelő hitelesítési keretrendszerével.

Megérkezett a NetIQ Cloud Access szolgáltatás legújabb, 2.1-es verziója. A megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és menedzselt hozzáférést biztosíthatnak az alkalmazottak számára a felhőben működő szoftverszolgáltatásokhoz (SaaS). Az eszköz a szervezet meglévő biztonsági és hozzáférési irányelveit alkalmazza a felhőszolgáltatások esetében is, ezáltal fenntartja a vállalati adatok és erőforrások védelmét. A legújabb verzió többek között önkiszolgáló jelszó-helyreállítást, teljes körű fiókkezelést és többfaktoros autentikációt tesz lehetővé.

 

Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy egyre több vállalatnál ismerik fel és használják ki a felhőben, szoftverszolgáltatás (SaaS) keretében elérhető üzleti alkalmazások előnyeit. Érdemes figyelmet fordítani a hozzáférések felügyeletére is. Erre nyújt hatékony megoldást a NetIQ CloudAccess, amely több száz felhőszolgáltatáshoz kínál biztonságos, egypontos bejelentkezést. Az új változat ráadásul még egyszerűbb használatot biztosít a felhasználók számára, például elfelejtett jelszavaikat mostantól egyszerűen, önállóan is helyreállíthatják.

 

Az egypontos bejelentkezést kínáló virtuális készülék segítségével az informatikai részleg visszanyeri a kontrollt a hozzáférések felett, mivel bevezetése után a felhasználók csak ezen keresztül tudják elérni a felhőben működő alkalmazásokat. A megoldás révén az IT-szakemberek egyszerűen és gyorsan oszthatják ki vagy szüntethetik meg a hozzáféréseket a szoftverszolgáltatásokhoz, és egyúttal azok használatát is képesek mérni.

 

A felhasználók ugyanakkor kényelmesen hozzáférnek a legnépszerűbb felhőszolgáltatásokhoz, hiszen az egypontos bejelentkezésnek köszönhetően nem kell észben tartaniuk az összes különböző fiókhoz tartozó felhasználónevet és jelszót. A termék használatával a vállalat alkalmazottai bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközről egyszerűen elérik a munkájukhoz szükséges információkat és eszközöket, miközben a biztonsági és megfelelőségi előírásoknak is meg tudnak felelni.

 

A CloudAccess legújabb kiadása önkiszolgáló jelszó-helyreállítást kínál, ezért a felhasználóknak abban az esetben sem kell a helpdesk részleghez fordulniuk segítségért, ha elfelejtenék az egypontos bejelentkezéshez szükséges jelszavukat. A megoldás továbbá többfaktoros autentikációt nyújt, lehetővé téve az egyszer használatos jelszavak alkalmazását, valamint integrálható a NetIQ Advanced Authentication Framework hitelesítési keretrendszerrel. Ez utóbbi segítségével egy helyen kezelhető és felügyelhető a szervezet összes autentikációs eszköze.

 

A 2.1 változat teljes körű fiókkezelést kínál a legnépszerűbb SaaS platformokon, beleértve a fiókok létrehozását és automatikus megszüntetését, illetve a hozzáférések felügyeletét bizonyos alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz. A termék ezenkívül biztonságos hozzáférést garantáló, ellenőrzött csatolót tartalmaz több száz felhőszolgáltatáshoz, köztük a Microsoft Office 365, a Google Apps és a Salesforce megoldásokhoz.

 

A NetIQ CloudAccess 2.1 már elérhető

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás