A magyar lakosság 4 százaléka használ csak mobilbanki alkalmazásokat

forrás: Prím Online, 2014. november 18. 12:56

Idén május óta 1,4 milliárd forintot utaltak át az AXA Bank ügyfelei a bank által kifejlesztett – a mobilszámra történő átutalást is lehetővé tevő – mobil-applikáció segítségével. A MobilosOKÉ alkalmazást – amellyel anélkül indítható átutalási megbízás, hogy ismernénk a kedvezményezett bankszámlaszámát –, jelenleg az AXA Bank 4 ezer ügyfele használja rendszeresen, akik az elmúlt fél év során összesen 20 ezer átutalást kezdeményeztek.

Az USA-ban a 10 legnépszerűbb alkalmazás közé tartoznak a pénzügyi applikációk

A Nielsen idén júliusban publikált kutatásának eredményei szerint a 18 évnél idősebb amerikaiak a tavalyi év végén 65 százalékkal töltöttek több időt – összesen 30 óra 15 percet – mobilapplikációk használatával, mint két évvel korábban. A kutatás szerint az okostelefonnal rendelkezők átlagosan 26,8 alkalmazást használtak havonta, amelyek közül – használatuk időtartama alapján – a közösségi oldalak és a keresők voltak a legnépszerűbbek, ugyanakkor a 10 legtöbbet használt applikáció között megtalálhatóak voltak a pénzügyekkel kapcsolatos alkalmazások is, ezekre a tavalyi év végén havonta 35 percet szántak a felhasználók, 10 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A magyar lakosság csupán 4 százaléka használ mobilbanki alkalmazásokat

„Piackutatók szerint eddig a magyar lakosság 4 százaléka használt csak mobilbanki alkalmazásokat, a technológiai innováció iránti igény azonban töretlenül növekszik hazánkban, ráadásul piaci becslések szerint az okostelefonok száma idén átlépte a 3 milliót, a hazai lakosság digitális érettsége tehát kimagasló, így – az amerikai trendeket is figyelembe véve – ígéretes növekedési lehetőséget látunk ezen a piacon” - mondta el Molnár Ákos András, az AXA Bank projektirányítási vezetője.

A Magyarország egyetlen direktbankjaként működő AXA Bank ügyfeleinek 95 százaléka mobilon vagy interneten szokott átutalást indítani, így nem véletlen, hogy a MobilosOKÉ májusi bevezetése óta a bank 4 ezer ügyfele használja rendszeresen az alkalmazást, elsősorban a számlaegyenleg lekérdezésére és a számlatörténet nyomon követésére, illetve a bankkártyájukhoz tartozó költési limitek módosítására. Az ügyfelek a MobilosOKÉ segítségével 20 ezer tranzakció során 1,4 milliárd forintot utaltak át az elmúlt fél évben - tette hozzá Molnár Ákos András. Az ügyfelek havonta átlagosan körülbelül 60 percet használják az alkalmazást - jegyezte meg a szakember.

Nemsokára a közüzemi díjakat is mobilszámra utalhatjuk


A MobilosOKÉ alkalmazást a használók 60 százaléka Android, 22 százaléka iOS/iPhone, míg 18 százaléka Windows Phone rendszerű okostelefonra töltötte le. Az AXA Bank az eddig csak magánszemélyek közötti átutalási megbízások megadására alkalmas MobilosOKÉ alkalmazást novembertől vállalati ügyfelei számára is elérhetővé tette. A bank távolabbi fejlesztési célja az, hogy együttműködik a hazai közüzemi szolgáltatókkal, amelyek részére ezt követően egy általuk megadott mobilszámra utalhatják majd át a különböző szolgáltatási díjakat az ügyfelek.

A MobilosOKÉ segítségével az AXA Bank ügyfelei bárki számára kezdeményezhetnek átutalást, aki rendelkezik magyarországi bankszámlával és okostelefonnal, ehhez elég a kedvezményezett mobilszámát ismerniük. Azt követően, hogy ez utóbbira elindítják az átutalást, a kedvezményezett kap egy SMS-t az AXA Banktól, benne egy linket, amelyre rákattintva - a mobilszám ellenőrzése után - megadhatja azt a bankszámlaszámot, amelyre a jóváírást várja. Az alkalmazás használatáért a bank nem számít fel külön díjat, a tranzakció díja pedig megegyezik az internetbankon keresztül indított átutalási megbízás költségével.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nyolc pedagógus kapta meg idén a Rátz Tanár Úr Életműdíjat

A mai napon 21. alkalommal adták a Rátz Tanár Úr Életműdíjat azon általános és középiskolában oktató pedagógusoknak, akik matematika-, fizika-, kémia-, biológiaoktatás területén kimagasló teljesítményt nyújtanak a tantárgyak népszerűsítésében és a tehetséggondozásban. 

2021. december 1. 17:25

Az LG új vezérigazgatót és további változtatásokat jelentett be

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy William Cho stratégiai igazgatói posztja mellett december 1-jétől a vezérigazgatói teendőket is átveszi. Cho 2019 óta a vállalat legfőbb stratégája, korábban az LG North America elnökeként hat évig az általa létrehozott, új üzleti lehetőségek előmozdításáért felelős LG Business Incubation Center működéséért felelt, ami házon belüli projekteket és startup partnereket fog össze.

2021. december 1. 15:46

Hibrid munkavégzés: kell munkaszerződést módosítani vagy nem?

A koronavírus negyedik hulláma még felfelé ível, így egyre több foglalkoztató és munkavállaló tér vissza a távoli munkavégzéshez. Jelenleg is a veszélyhelyzetben bevezetett Kormányrendelet szabályait kell alkalmazni a Munka Törvénykönyve helyett távmunka esetén. Megállapodás hiányában, az eredeti munkaszerződésben meghatározott munkaidő érvényes a munkavégzés helyétől függetlenül. Hibrid munkavégzés során azonban nem szabad megfeledkezni a munkaszerződés módosításáról sem – mutat rá az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője.

2021. december 1. 13:54

Így rendeltünk SZÉP-kártyával 2021-ben

Több millió rendelést fizettek idén SZÉP-kártyával a foodpanda felhasználói, derül ki a gyorskereskedelem hazai éllovasának számító vállalat adataiból. Az elmúlt 9 évben már megszokhatták a foodpanda vásárlói, hogy szabadon használhatják SZÉP-kártyájukat, hiszen a felületen elérhető éttermek 95%-a, azaz több mint 5500 hely elfogadja ezt a fizetési módot. A platform most annak járt utána, hogy milyen vásárlási szokásai vannak a foodpandás SZÉP-kártya felhasználóknak.

2021. december 1. 12:31

Digitális lízinggel újít a Péntech

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfolióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

2021. december 1. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59