Kevesebb telefont gyárt a Samsung jövőre

Czipperer Dia, 2014. november 18. 14:23

A dél-koreai techóriás ontja magából az androidos okostelefonokat. Ám, úgy tűnik, hamarosan megváltozhat a helyzet, a vállalat elmondása szerint ugyanis kevesebb telefont készítenek 2015-ben.

A Samsung múlt havi pénzügyi eredményei szerint a vállalat profitja majdnem a felére csökkent az elmúlt negyedévben. Ezen úgy próbálnak javítani, hogy 2015-ben igyekeznek a közép- és alsókategóriás készülékekre is összpontosítani, a modellek száma pedig 25-30 százalékkal csökkenne. Erről Robert Yi, a gyártó befektetői kapcsolatokért felelős részleg vezetője beszélt a Wall Street Journalnak.

 

Az olcsóbb árcédulával rendelkező készülékek jobban fogynak, viszont előállítási költségeik is alacsonyabbak, így a vállalat számára is nyereségesebb lehet ez a stratégia.

 

Tehát valószínűleg kevesebb Galaxy Mega, Core, Round, Edge és Mini modellel találkozhatunk majd a piacon, ám Yi nem tért ki a pontos részletekre.

 

Forrás: Engadget.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08