A Foxconn 2,6 milliárd dollárból épít új üzemet

Czipperer Dia, 2014. november 21. 16:59

Az Apple beszállítója, a Foxconn a következő két évben összesen 2,6 milliárd dollárt költ arra, hogy Tajvanban új gyártási üzemet hozzon létre. A Bloomberg szerint az Apple-nek gyártanak majd kijelzőket, bár ezt egyik fél sem erősítette meg.

Új gyáregységet épít a Foxconn az elkövetkezendő években. Sophie Cheng, a Foxconn kijelzőrészlegének, az Innolux Corp. szóvivője beszélt a nyilvánosságnak az új létesítményről. Azt is elmondta, hogy a berendezések telepítése a jövő hónapban zajlik, és, ha elkészül, 2300 új munkahelyet biztosítanak majd.

 

Az új létesítményben várhatóan jövő év végén kezdődhet meg a tömegtermelés. Cheng azt nem tudta megerősíteni, hogy az Apple-lel megegyeztek volna bármiben, a szóvivő csak annyit mondott, hogy egy ügyféltől sürgős kérelem érkezett az exkluzív kapacitást illetően. Az Apple szóvivője, Carolyn Wu sem nyilatkozott.

 

 

Az Apple zafírüveg borítása – amit az új iPhone-ok kaptak volna – végül nem valósult meg a GT Advanced Technologies miatt, akik vállalták, hogy elkészítik, ám végül mégsem sikerült, csődöt mondtak. A vállalat bár elvállalta az ígéretesnek tűnő üzletet, végül nem állt készen arra, hogy ilyen magas minőségű megrendelést teljesítsen. Így elképzelhető, hogy a cupertinói vállalat máshol kopogtat ez ügyben, lehet, hogy éppen a Foxconnál.

 

Forrás: Techspot.com, Bloomberg.com; Nyitókép: Macrumors.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48