Még mindig menő albumot hallgatni

A minőség a döntő tényező

Czipperer Dia, 2014. november 24. 17:13

Bár egyre inkább uralkodnak a lejátszási listák, úgy tűnik, még mindig sokan döntenek a komplett albumok mellett, főleg, ha az Hi-Res Audio minőségű.

A zenét vásárlók többsége még mindig szívesebben hallgat meg egy teljes albumot, és nem csak egyes számokat válogat. A minőség azonban döntő tényező: legtöbben a Hi-Res minőség esetén ragaszkodnak az albumokhoz.

 

 

A Sony Europe statisztikái szerint a Hi-Res Audio letöltések száma 2014 áprilisa óta 11%-ról 53%-ra növekedett, és most  szeptember volt az első olyan hónap, amikor több mint a bevétel felét adták.

 

Nem kell tehát temetni az albumokat, hiszen az emberek inkább a minőség alapján döntenek. A felmérés szerint az albumok eladása megugrott, amely jelentős mértékben köszönhető annak, hogy egyre több anyag érhető el jó minőségben.

 

A zeneletöltők 49%-a gyakran végig szokta hallgatni a teljes albumot. Persze ez nem azt jelenti, hogy különálló számokat vagy lejátszási listákat nem hallgatnak. Négyből egy ember (24%) pedig öt-tíz albumot is vásárol három hónapon belül.

 

A Qobuz zeneletöltő szolgáltatóval közösen végzett kutatás arra is rávilágít, ha az embereknek választaniuk kell, 84%-uk dönt a tömörített verzióval szemben a Hi-Res Audio minőség mellett.

 

A High-Resolution Audio magasabb mintavételi frekvencián kódolja és játssza vissza a zenét, mint a CD. Az előadók gyakran veszik fel az albumaikat Hi-Res minőségben (24bit/96kHz), aztán mixelés után a CD-re és a letöltésekhez már tömörítve készülnek el a zeneszámok (16bit/44.1kHz). A Hi-Res Audio minőségű felvételek azonban stúdió minőségben szólnak, így a hallgatók közelebb kerülnek az eredeti felvételhez és az előadó szándéka szerinti hangzáshoz.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ez már a huszadik Internet Hungary - talán ez lesz a legjátékosabb

Alig több, mint két hét múlva kezdődik a huszadik - jubileumi - Internet Hungary konferencia Siófokon a Hotel Azúrban, ahová a rendezők több mint 2500 résztvevőt várnak, hogy azután hét teremben két napon át több, mint 300 nagynevű előadó oszthassa meg tudását, tapasztalatait vagy akár - mint például Jordán Tamás színművész - játékkal kapcsolatos élményeit. Mert ez a konferencia (sok egyéb mellett) a játékról, játékosságról szól, amit az üzleti életben - kicsit szárazabban - gamification-nek neveznek.

2019. szeptember 14. 09:04

A DRAM gyártók TOP10-es listáját utcahosszal a Kingston vezeti

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

2019. szeptember 14. 08:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás