Év végéig 6%-kal nő az internethasználat világszerte

3 milliárdra duzzad a webpopuláció

Czipperer Dia, 2014. november 26. 16:21

Az International Telecommunication Union (ITU) jelentése szerint év végére közel 3 milliárd internethasználó lesz világszerte, és várhatóan 6%-kal nő a számuk.

Tavaly év végén összesen 2,7 milliárd ember internetezett a Földön. Az ITU legfrissebb becslései szerint idén a 3 milliárdot is elérheti ez a szám. A felhasználók számát illetően nem egységes a növekedési ütem. A fejlett országokban 3,3 %-os, míg a fejlődő országokban 8,7 %-os növekedésre számítanak. A penetráció tehát 6%-os lesz.

 

A fejlődő régiókban az elmúlt öt évben megduplázódott az internetezők száma. Talán még ennél is érdekesebb adat, hogy az internetpopuláció többsége, 66%-uk a fejlődő országokban él.

 

Az ITU becslései alapján a mobiltelefonok száma az év végére elérheti a 7 milliárdot. Ám ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy ez nem azt jelenti, hogy a Földön minden ember rendelkezne mobillal, a szám inkább azt mutatja, hogy egyre többen használnak több készüléket, illetve Dual-SIM támogatással rendelkező eszközöket. Még mindig nagyjából 450 millió ember él a világ olyan területein, akik nem férnek hozzá semmilyen mobiltelefon szolgáltatáshoz.

 

 

A haladás ellenére aggasztó adat, hogy év végére még mindig 4,3 milliárdra rúg majd azok száma, akik nem használják az internetet. Ezek 90%-át a fejlődő országok lakossága teszi ki. Az ITU szerint az elkövetkezendő öt évben további 1,5 milliárd felhasználó kapcsolódik majd be az online térbe.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

A Magyar Innovációs Szövetség 2019. október 21-én, az ELTE-n, 29. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

2019. október 23. 10:29

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

A Samsung európai felmérése rámutat a telefontöltés társadalmi szerepének átalakulására

A mobiltelefonok ma már sokkal többet jelentenek a felhasználók számára egyszerű kommunikációs eszköznél. A Samsung nemzetközi kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.  

2019. október 22. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás