Év végéig 6%-kal nő az internethasználat világszerte

3 milliárdra duzzad a webpopuláció

Czipperer Dia, 2014. november 26. 16:21

Az International Telecommunication Union (ITU) jelentése szerint év végére közel 3 milliárd internethasználó lesz világszerte, és várhatóan 6%-kal nő a számuk.

Tavaly év végén összesen 2,7 milliárd ember internetezett a Földön. Az ITU legfrissebb becslései szerint idén a 3 milliárdot is elérheti ez a szám. A felhasználók számát illetően nem egységes a növekedési ütem. A fejlett országokban 3,3 %-os, míg a fejlődő országokban 8,7 %-os növekedésre számítanak. A penetráció tehát 6%-os lesz.

 

A fejlődő régiókban az elmúlt öt évben megduplázódott az internetezők száma. Talán még ennél is érdekesebb adat, hogy az internetpopuláció többsége, 66%-uk a fejlődő országokban él.

 

Az ITU becslései alapján a mobiltelefonok száma az év végére elérheti a 7 milliárdot. Ám ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy ez nem azt jelenti, hogy a Földön minden ember rendelkezne mobillal, a szám inkább azt mutatja, hogy egyre többen használnak több készüléket, illetve Dual-SIM támogatással rendelkező eszközöket. Még mindig nagyjából 450 millió ember él a világ olyan területein, akik nem férnek hozzá semmilyen mobiltelefon szolgáltatáshoz.

 

 

A haladás ellenére aggasztó adat, hogy év végére még mindig 4,3 milliárdra rúg majd azok száma, akik nem használják az internetet. Ezek 90%-át a fejlődő országok lakossága teszi ki. Az ITU szerint az elkövetkezendő öt évben további 1,5 milliárd felhasználó kapcsolódik majd be az online térbe.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A közösségi média dezinformációi mindannyiunk jövőjét veszélyeztetik

Ötödik éve adja ki a tudomány helyzetéről szóló kutatását a 3M, a világ egyik leginnovatívabb cége. A 17 országban, államonként 1000 ember megkérdezésével végzett felmérés rámutat, hogy az emberek zöme bízik a tudományban, annak képviselőiben és eredményeiben, és ez a bizalom a pandémia hatására csak nőtt. Nagy arányban aggasztja ugyanakkor a válaszadókat, hogy a tudomány hitelét a közösségi és hagyományos médiában terjedő, áltudományos, vagy a tudományra hamisan hivatkozó dezinformációk alááshatják, ami hátráltatja a globális problémák közös megoldását.

2022. május 17. 12:37

Újrahasznosítják a vonatok fékezésekor keletkezett energiát Lengyelországban

30 millió euró értékű kereskedelmi együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a szuperkondezátorokat fejlesztő, az EIT InnoEnergy által támogatott észt Skeleton Technologies és a lengyel villamosenergia-elosztó közműcégeknek elektromos eszközöket gyártó ZPUE.  A jövőben közösen kínálnak energiatárolási megoldásokat a lengyel piacon.

2022. május 17. 11:16

A Bridgestone hiperhatékony gumiabroncsot fejleszt a Mercedes-Benz VISION EQXX számára

A Mercedes-Benz AG a Bridgestone-t választotta a Mercedes Benz VISION EQXX névre hallgató, technológiai programjának gumiabroncs-fejlesztő partneréül. A futurisztikus elektromos jármű a Mercedes válasza az EV-k hatékonyabbá tételére és az elektromos hatótávolság új szintre emelésére. A Bridgestone mérnökei a Mercedes-Benzzel együttműködve olyan egyedi tervezésű gumiabroncsokat hoztak létre, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a jármű hatékonysága és ezáltal hatótávolsága egyetlen feltöltéssel 1000 kilométerre nőjön. Az említett távot a jármű a németországi Sindelfingenből a franciaországi Cassis-ig egyetlen töltéssel tette meg, 8,7 kWh/100 kilométeres energiafogyasztással.

2022. május 17. 09:47

Az új Dell tárolók az automatizálás, a biztonság és a többfelhős rugalmasság új szintjét teremtik meg

A Dell Technologies a teljes tárolási portfólióhoz továbbfejlesztett szoftvereket kínál, amelyek növelik az automatizációt, javítják a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságot és támogatják a publikus felhőszolgáltatásokat.

2022. május 16. 20:49

„Kiváló kutatási infrastruktúra” címet kapott a JKK

Egyre meghatározóbb szerepet tölt be az autonóm közlekedési rendszerek és az elektromobilitás kutatásában a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja, amit nemzetközi színvonalú laborháttér, tesztpálya és berendezések segítenek Győrben és a zalaegerszegi ZalaZONE Parkban. Ezt ismerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a „Kiváló kutatási infrastruktúra” adományozásával.

2022. május 16. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24