Információcserével segíti a budapesten közlekedőket a Waze és a BKK

Farkas Norman, 2014. november 30. 10:08

Információcserére alapuló együttműködést írt alá a Budapesti Közlekedési Központ és a Waze a kellemetlen meglepetésektől mentes budapesti közlekedés jegyében. Míg a BKK forgalomszervező munkáját a wazerek valós idejű jelentései könnyítik meg, addig az ingyenes mobilalkalmazás felhasználói a BKK forgalmi infóit figyelembe véve tervezhetik meg útvonalaikat.

A BKK Európában harmadikként – Barcelona és Riga után – csatlakozott a Waze tengerentúlon már bevált, Connected Citizens nevű kezdeményezéséhez, amely az információcsere révén könnyíti meg a nagyvárosi közlekedést.

 

Az együttműködés keretében a BKK elérhetővé teszi a Google tulajdonában álló navigációs alkalmazás felhasználói számára az általa összegyűjtött forgalmi adatokat, így segíti őket abban, hogy biztonságosan, gyorsan és váratlan akadályok nélkül érjék el úti céljukat. A Waze a rendelkezésére bocsátott BKK-adatok jóvoltából rögtön a tervezett forgalomkorlátozás életbe lépésétől figyelembe veszi azokat az útvonaltervezés során, és a közlekedést nehezítő akadályok mindaddig láthatóak maradnak, amíg az őket szülő korlátozás meg nem szűnik. A kooperációból természetesen a BKK is profitál, hiszen forgalomszervező munkáját hatékonyabbá teszik a Waze felhasználók által valós időben bejelentett közlekedési információk.

 

November 28-tól a Waze útközben használható élő térképén is tájékozódhatunk a kozut.bkkinfo.hu oldalon szereplő forgalmi változásokról, ehhez csak egy internet eléréssel rendelkező Android, iOS, BlackBerry 10 vagy Windows Phone rendszerű okostelefonra/táblagépre van szükségünk.

 

[Forrás: BKK.hu]

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung készülékével a Louvre mesterművei a felhasználók otthonába költöznek

A Samsung bejelentette legújabb, a párizsi Louvre múzeummal közös együttműködését. Az exkluzív művészeti kooperációval a vállalat tovább bővíti a The Frame lifestyle televíziókon elérhető Art Store műalkotástár kínálatát. 

2021. szeptember 20. 16:38

Újabb felvásárlással erősít a Raben Group

Németországi növekedési stratégiájának részeként a Raben Group felvásárolta a Luible Logistik GmbH-t. Az európai logisztikai szolgáltató ezzel tovább bővíti szállítmányozási hálózatát a helyi piacon, és erősíti pozícióját a kombinált közúti és vasúti szállításban.

2021. szeptember 20. 15:59

A Xiaomi és a Sundance Institute együtt indítanak filmes tanfolyamot

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi a Sundance Collab-bal, a tartalomkészítők globális közösségével és képzési platformjával lépett együttműködésre azért, hogy közösen egy olyan tananyagot és képzési programot állítsanak össze, amely eszközöket nyújt és alkalmat teremt a mobiltelefonnal készülő professzionális filmek elkészítéshez. 

2021. szeptember 20. 14:25

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Nokia telefonok szereplésével érkezik a James Bond sorozat legújabb tagja

A világ legkeményebb titkosügynökei is a lenyűgöző, skandináv formatervezésű Nokia telefonokkal érzik magukat biztonságban – a 25. James Bond filmben többek között megjelenik az ikonikus Nokia 3310 készülék is. A Nincs idő meghalni szeptember 30-ától látható a mozikban.

2021. szeptember 20. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46