DIPCOG jóváhagyást kapott a Blancco - lehet törölni a titkosított adatokat

forrás: Prím Online, 2014. december 1. 14:48

A Blancco Mobile, a Blancco LUN és a Blancco File is megkapta a DIPCOG jóváhagyását. Így az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumának és egyéb szolgálatainak most először lehetősége nyílik arra, hogy az adatközpontokból, tabletekről és mobiltelefonokról minősített és ellenőrizhető módon töröljék az adatokat.

Korábban az Egyesült Királyság minisztériumainak és más állami szervezeteinek nem volt hivatalos lehetősége arra, hogy a használt adathordozó eszközöket újrahasznosítsa. Most a Blancco Mobile, a Blancco LUN és a Blancco File megkapta a DIPCOG (Defence Infosec Product Co-Operation Group) jóváhagyását, mely alapján a titkosított adatokat törölni lehet az adathordozókról, egészen az Official Sensitive besorolási szintig. A DIPCOG emellett kijelentette, hogy a termékek magasabb besorolást is kaphatnak az ügynökségek biztonsági vezetőinek jóváhagyásával.

„Automatizálható megoldásaink lehetővé teszik a védelmi minisztérium és más kormányzati hivatalok számára, hogy biztonságban tudják az érzékeny információkat, és képesek legyenek újrafelhasználni az értékes eszközeiket, miközben egy részletes, auditálásra alkalmas jegyzőkönyvet kapnak kézhez, amivel bizonyíthatják a törlés megtörténtét” – emelte ki Kim Väisänen, a Blancco ügyvezető igazgatója.

A Blancco adattörlési megoldásai közvetlenül, minősített algoritmusokkal írják felül az adathordozók teljes felületét. Eltérően a fizikai megsemmisítéstől, a fertőtlenítésnek is hívott felülírás működőképes eszközt hagy maga után, ezért az újra felhasználható marad.

 A DIPCOG által jóváhagyott Blancco szoftverek az alábbiakra képesek:

A Blancco Mobile biztonságosan törli az okostelefonok és tabletek belső memóriáját, így lehetővé teszi az értékes készülékek újrahasznosítását.

A Blancco LUN felülírja az egyes logikai meghajtókat az adatközpontokban. Ez a termék képes bármilyen UNIX, Linux és Microsoft Windows környezetben a támogatott lemezmeghajtó típusok (ATA, SCSI, FC és iSCSI) több egységének a törlésére is, így költséghatékony alternatívát kínál az értékes eszközök megsemmisítése helyett.

A Blancco File az aktív rendszereken lévő kiválasztott fájlok és mappák biztonságos törlésére képes. A segít az adatszivárgás megakadályozásában a minősített dokumentumok rendszeres, akár ütemezett törlésével.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás