Drónnal áll elő a GoPro

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 7. 10:17

Nagy dobás lesz, ha túlzás nélkül a világ legjobbjának – de legalábbis biztosan a világ egyik legjobbjának – nevezhető sportkamera gyártója beszáll a drónpiacra. A GoPro csúcsminőségű filmek készítésére alkalmas, hullámok között szörfölve, sivatagi lovagláson, vagy hegymászás közben. Ha a kameráját hasonló képességű drónnal építik egybe, akkor pazar felvételekre számíthatunk.

A WSJ szerint jövőre kezdődik a GoPro drónok értékesítése, a várható kiskereskedelmi áruk 500 és 1000 dollár között lesz.

 Kevéssé ismert, hogy a drónok használatát itthon és külföldön egyaránt repülési engedélyhez kötik: ilyen eszköz csak repülési engedély birtokában bocsátható fel. A drónkamerák ráadásul adatvédelmi kérdéseket is felvetnek, hiszen valakinek a házáról, kertjéről is könnyedén lehet felvételeket készíteni velük, mondta korábban Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Hazánkban készülőben van az a törvény, amely szabályozni fogja a pilóta nélküli repülő eszközök hobbi-, illetve üzleti célú felhasználását. A tervek szerint a gépek alkalmazását típusengedélyhez kötik, és az üzemeltetésre is részletes előírást állítanak össze.

 

hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39