A Google eltávolította a Pirate Bayhez kötődő tartalmakat a Play Store-ból

Czipperer Dia, 2014. december 8. 11:12

A Google minden formában szeretné kiiktatni a kalóz tartalmakat. Nemcsak az ilyen jellegű weboldalakat távolította el találati listájáról, hanem az ehhez kapcsolódó alkalmazásokat is kiiktatja.

A vállalat közlése szerint kiiktattak minden kalózkodáshoz kapcsolódó tartalmat a Google Play áruházból, mint például a The Pirate Bay Proxy, The Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror, és a PirateApp.

 

A weboldalak találati listái után tehát az appok voltak soron. A Google minden ilyen típusú tartalmat eltávolított az áruházból, így a felhasználók nem tudnak már rákeresni sem.

 

A fejlesztők szerint kaptak egy figyelmeztető üzenetet, amely tájékoztatta őket a törlés okairól. Az üzenetben az állt, az eltávolítás oka, hogy az appok megsértik a szellem tulajdonra vonatkozó rendelkezéseket, és megtévesztő magatartást tanúsítanak.

 

Azok, akik már letöltötték ezeket az alkalmazásokat, továbbra is tudják használni, egészen addig, míg valamilyen frissítés folytán már nem tudja őket visszaállítani a rendszer. Természetesen ilyenkor is akadnak kiskapuk, de Play Store-ban már biztosan nem lesznek elérhetők ezek az alkalmazások.

 

Forrás: Übergizmo.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

V. Magyar Speciális Független Filmszemle

2019. november 19-20-án kerül megrendezésre ötödik alkalommal Budapesten a Magyar Speciális Független Filmszemle, fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléje. Különlegessége, hogy az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

2019. november 18. 15:51

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás