Egy év alatt egymillió informatikust képezne ki Tajvan

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 8. 12:17

Egy év alatt egymillió számítógépes programozót akar kiképezni Tajvanon az oktatási minisztérium, az ottani amerikai innovációs központ és a Microsoft informatikai óriáscég.

A vállalat hétfői bejelentése szerint Tajpejben még ebben a hónapban megkezdődnek az első tanfolyamok, szám szerint 1400, amelyeken 43 200 szakembert oktatnak. Ezeket folyamatosan bővítik, illetve megújítják, amíg el nem érik az egymilliós létszámot - áll a témáért felelős igazgató, Larry Nelson közleményében. A tanfolyamok ingyenesek.

Tajvan a világ legnagyobb számítógép-ipari és elektronikai gyártói közé tartozik. Nelson ugyanakkor megjegyezte, hogy az informatikai képzésre a kormányok mindenütt a világon egyre nagyobb figyelmet fordítanak, mert az ma már nem tekinthető kizárólag a számítógépes szakemberek képességének, hanem fontos mutatója a foglalkoztatás és a versenyképesség alakulásának is az egyes országokban.


MTI / napi.hu

Kulcsszavak: informatikus oktatás

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Az AR segítségével emlékezik az OPPO

Az OPPO globális okoseszköz márka, a wimbledoni teniszbajnokság hivatalos támogatójaként, a kiterjesztett valóság segítségével teszi újra átélhetővé a legnagyobb hagyománnyal bíró teniszverseny történetének legszebb pillanatait.

2022. június 30. 18:27

A neves divatfotós örökítette meg a HONOR Magic4 Pro szépségét

A HONOR globális technológiai márka Nima Benatival, a tehetséges olasz, évek óta haute couture divatfotózással foglalkozó művésszel dolgozott együtt, hogy egy új oldaláról mutassák meg az egész világnak a HONOR Magic4 Pro készüléket. A HONOR a 2022-es Mobile World Congress-en mutatta be vadonatúj prémium termékcsaládját, élén a zászlóshajó HONOR Magic4 Pro-val.

2022. június 30. 17:00

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27