Három új Xerox-megoldás a papírmentes irodáért

forrás: Prím Online, 2014. december 9. 12:26

Napjainkban a vállalati hatékonyság fokozása egyre inkább kiterjed a dokumentumkezelés területére is, ahol a legfőbb hangsúly ma már a nyomtatási mennyiségek csökkentésén van. A Xerox rég felismerte, hogy a digitalizáció irányába tolódnak el a felhasználói szokások. Ennek megfelelően a „nyomtass kevesebbet” elvet követve 2015-ben három új megoldást vezet be a piacra annak érdekében, hogy a vállalatok minél termelékenyebbek, mobilabbak és ezzel együtt sikeresebbek legyenek.

A Xerox Digital Alternatives alkalmazás egyszerű asztali és mobil technológia, amely automatizálja egy – egy szervezeten belül a papíralapú dokumentumkezelési folyamatokat. A felhasználók egy kezelőfelületet használva tudnak bejelentkezni, jegyzeteket készíteni, megosztani, menteni és dokumentumokat olvasni. Azaz egyáltalán nincs szükség arra, hogy a dokumentumokat kinyomtassák, vagy azokat különböző programokba konvertálják a további felhasználás érdekében.


Xerox Digital Alternatives biztonságosan telepíthető Windows környezetben és iPad-ekre egyaránt. Ugyanakkor ezzel a megoldással a legtöbb mobileszközre automatikusan szinkronizálhatóak a dokumentumok. Másrészt valós-idejű kimutatások készítésére is alkalmas, amelyeknek köszönhetően a vezetők azonnali tájékoztatást kaphatnak arról, hogyan menedzselhetik hatékonyan a vállalati dokumentumkezelést úgy, hogy mindinkább digitalizálják a papíralapú munkafolyamatokat.

 


A marketing brosúrák, a termékismertetők mind a mai napig az egyik legfontosabb vállalati információs dokumentumok. Viszont egyre jobban növekszik az igény felhasználói oldalról arra, hogy ezeket elektronikus formában is meg lehessen osztani. A közös dokumentum feldolgozást biztosító Xerox ePublishing igénybevételével mindkét formátumban elérhetőek a vállalati anyagok. A szolgáltatás éppúgy biztosít digitális kimentet, mint nyomtatott verziót. A megoldás révén a dokumentumok olvashatóak okostelefonon, tableten, eReaderen és személyi számítógépen is. Printelt formában PDF-ben teszi hozzáférhetővé a dokumentumokat, amelyek HTML5 kompatibilisek, ezáltal linkekkel és egyéb rich media hivatkozásokkal is kiegészíthetőek.


A Xerox ePublishing szintén alkalmas arra, hogy a beépített elemző funkciói révén naprakész kimutatásokat készítsen többek közt a kattintások számáról, az átlagos látogatási időtartamról, vagy a felhasználói visszajelzésekről.


A fenntarthatóság jegyében és az ökológiai lábnyom csökkentésének érdekében a Xerox európai kutatóközpontja megalkotta és szabadalmaztatta a Xerox Print Awareness Tool-t, amellyel a vállalati dolgozókat segítik abban, hogyan lehetnek környezettudatosabbak a mindennapokban. A játékosságra (gamification) épülő megoldáskészlet használatával a dolgozók, önkéntes alapon követhetik azt, hogy a saját erőfeszítéseikkel mennyire csökkenthetik a vállalati nyomtatás volumenét, illetve hogyan lehet okosabban működtetni a meglévő vállalati dokumentumkezelési rendszert.


A Xerox Print Awareness Tool szintén valós idejű visszamérést biztosít és a kielemezve a folyamatokat, javaslatokat ad arra, milyen változtatásokat lenne érdemes végrehajtani  a nyomtatás terén.


Xerox Digital Alternatives, a Xerox ePublishing és a Xerox Print Awareness Tool megoldások jövőre lesznek érhetőek világszerte, beleértve Magyarországot is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05