Üzleti titkok kiadása miatt vonul börtönbe egy Apple munkatárs

Czipperer Dia, 2014. december 9. 17:08

Egy volt Apple alkalmazottat letöltendő börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélt az amerikai szövetségi bíróság bíróság, amiért beszállítóknak adta el a vállalat üzleti titkait.

Egy évet kell börtönben töltenie és 4,5 millió dollárt kifizetnie annak az egykori Apple dolgozónak, aki pénzért szivárogtatott ki üzleti titkokat a vállalat háza tájáról. Több iPhone készítési titkot is eladott illetékteleneknek.

 

Paul S. Devine ügyében a múlt héten született ítélet a San Jose-i szövetségi bíróságon, három évvel azután, hogy bűnösnek találták magát család, összeesküvés és pénzmosás vádjában. Az államügyész pénteken jelentette be Devine büntetését, ám arra nem adott magyarázatot, miért húzódott az ügy ilyen sokáig.

 

Devine több millió dollár kenőpénzt szerzett a bizalmas információk szivárogtatása révén, melyeket a beszállítók ás a gyártók gyakran arra használtak fel, hogy kedvezőbb ajánlatokhoz jussanak.

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: Apple üzlet +céginfó

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48