Üzleti titkok kiadása miatt vonul börtönbe egy Apple munkatárs

Czipperer Dia, 2014. december 9. 17:08

Egy volt Apple alkalmazottat letöltendő börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélt az amerikai szövetségi bíróság bíróság, amiért beszállítóknak adta el a vállalat üzleti titkait.

Egy évet kell börtönben töltenie és 4,5 millió dollárt kifizetnie annak az egykori Apple dolgozónak, aki pénzért szivárogtatott ki üzleti titkokat a vállalat háza tájáról. Több iPhone készítési titkot is eladott illetékteleneknek.

 

Paul S. Devine ügyében a múlt héten született ítélet a San Jose-i szövetségi bíróságon, három évvel azután, hogy bűnösnek találták magát család, összeesküvés és pénzmosás vádjában. Az államügyész pénteken jelentette be Devine büntetését, ám arra nem adott magyarázatot, miért húzódott az ügy ilyen sokáig.

 

Devine több millió dollár kenőpénzt szerzett a bizalmas információk szivárogtatása révén, melyeket a beszállítók ás a gyártók gyakran arra használtak fel, hogy kedvezőbb ajánlatokhoz jussanak.

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: Apple üzlet +céginfó

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39