Ajándékot internetről - figyelni kell!

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 9. 15:37

Ne dőljünk be feltétlenül a karácsonyi akcióknak - hívta fel a figyelmet a békéltető testület jogásza, aki szerint ilyenkor is csak megfontolt döntést érdemes hozni.

Évről évre egyre többen vásárolnak ajándékot nemcsak karácsonykor, hanem egész évben, és egyre többen választják a netes vásárlást – hangzott el az M1 Híradójában.

Szabó Viktória, a Budapesti Békéltető Testület jogásza a műsorban arra hívta fel a figyelmet: sokszor arra ösztönzik a vásárlókat, hogy gyorsan vegyenek meg egy adott terméket, mert az ajánlat csak néhány napig él. Fontos, hogy ilyenkor is tudatos, körültekintő döntést hozzunk meg, mert később nagyon nehéz az érdekérvényesítés – hangoztatta.

A webáruházaknál figyeljünk oda, hogy az adott oldalon fel legyen tüntetve a vállalkozás neve, elérhetősége, fontosabb adatai. Ez esetben valószínűleg nem egy fiktív cégről van szó.

Sokan nem tudnak arról, hogy a rendelést követően 14 napig elállhatnak a szerződéstől. Ezt érdemes mindig írásban megtenni. Az adott termék visszaküldésének a díját a fogyasztó viseli. Ezt követően az adott vállalkozásnak vissza kell utalnia a termék árát – tájékoztatott a jogász.

 

Forrás: M1 - Ma reggel, hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59