Ajándékot internetről - figyelni kell!

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 9. 15:37

Ne dőljünk be feltétlenül a karácsonyi akcióknak - hívta fel a figyelmet a békéltető testület jogásza, aki szerint ilyenkor is csak megfontolt döntést érdemes hozni.

Évről évre egyre többen vásárolnak ajándékot nemcsak karácsonykor, hanem egész évben, és egyre többen választják a netes vásárlást – hangzott el az M1 Híradójában.

Szabó Viktória, a Budapesti Békéltető Testület jogásza a műsorban arra hívta fel a figyelmet: sokszor arra ösztönzik a vásárlókat, hogy gyorsan vegyenek meg egy adott terméket, mert az ajánlat csak néhány napig él. Fontos, hogy ilyenkor is tudatos, körültekintő döntést hozzunk meg, mert később nagyon nehéz az érdekérvényesítés – hangoztatta.

A webáruházaknál figyeljünk oda, hogy az adott oldalon fel legyen tüntetve a vállalkozás neve, elérhetősége, fontosabb adatai. Ez esetben valószínűleg nem egy fiktív cégről van szó.

Sokan nem tudnak arról, hogy a rendelést követően 14 napig elállhatnak a szerződéstől. Ezt érdemes mindig írásban megtenni. Az adott termék visszaküldésének a díját a fogyasztó viseli. Ezt követően az adott vállalkozásnak vissza kell utalnia a termék árát – tájékoztatott a jogász.

 

Forrás: M1 - Ma reggel, hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05