Amerikában már Bitcoinnal is lehet fizetni az Xbox és a Windows online boltokban

Czipperer Dia, 2014. december 11. 14:55

A redmondi techóriás, a Microsoft lehetővé tette a felhasználók számára, hogy online áruházaiban már virtuális pénzzel is fizethessenek. Azonban csak azok számára elérhető ez a szolgáltatás, akik az Egyesült Államokban élnek.

Az USA-ban élők akár Bitcoinnal is fizethetnek a Microsoft online boltjaiban. Bármilyen appot, játékot, zenét vagy videót be leeht szerezni a virtuális fizetőeszköz segítségével. A Windows, Windows Phone, az Xbox Games, az Xbox Music és az Xbox Videó áruházakban lehet Bitcoinnal vásárolni.

 

A vállalat arra figyelmeztetett, hogy van egy limit. Minimum 100 dollár értékben kell vásárolnia annak, aki Bitcoinnal szeretne fizetni. A szolgáltatás pedig csak az Egyesült Államokban érhető el és csak digitális termékekre vonatkozik. Tehát például a Microsoft Lumia telefonok nem esnek bele a kalapba.

 

Sem a Microsoft, sem pedig a Bitpay nem beszélt az együttműködés részleteiről. A Microsofthoz más technológiai vállalatok is csatlakoznak, mint például a Dell, aki a legtöbb termék és szolgáltatás esetében elfogadja a virtuális pénzt. A PayPal is együttműködik a Coinbase-zel, hogy segítsen az online áruházakban a Bitcoin elfogadásában, habár még mindig nem lehet őket hozzáadni a digitális pénztárcához. A kiskereskedelmi óriás Amazon azonban eddig még ellenállt a digitális valutának.

 

Forrás: Engadget.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Klímabarát kismegszakítókat dob piacra a Schneider Electric

A Schneider Electric piacra dobja első, újrahasznosított műanyagot tartalmazó kismegszakítóit a Resi9 termékcsalád részeként. Az új termékek több mint 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, gyártásuk során pedig a korábbi modellekhez képest 14 százalékkal alacsonyabb a CO2-kibocsátás.

2023. március 23. 11:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48