Elbizonytalanította a Sonyt a hekkertámadás

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 13. 11:42

Korlátozta a The Interview (Az interjú) című filmje csütörtöki hollywoodi premierje körüli médiafelhajtást a Sony Pictures Entertainment - közölte a stúdió. A bejelentés szerint a vörös szőnyeges sztárparádé nem maradt el, de nem hívták meg rá a tévéstábokat, csak a fotósokat és a Sony videostábját sem engedték a bemutatón felvonuló színészek és alkotók közelébe.

A december 25-én az észak-amerikai mozikba kerülő komédiában Seth Rogen és James Franco újságírókat alakítanak, akiket a CIA megbíz Kim Dzsong Un észak-koreai vezető meggyilkolásával.

November 24-én súlyos kibertámadás érte a Sonyt, az ismeretlen hekkercsoport a "terrorista film bemutatásának" leállítását követelte, mert az "megtörheti a térség békéjét és háborút idézhet elő". Az ügyben FBI-vizsgálat indult. Egyes szakértők szerint Észak-Korea áll a hekkertámadás hátterében, ám ezt az ország hivatalosan tagadta.

A kalózok a filmstúdió öt filmjét tették fel illegálisan a világhálóra, és több gigabájtnyi személyes adatot is elloptak, közöttük a Sony Pictures 47 ezer alkalmazottjának és harmadik személyeknek a címét és társadalombiztosítási számát.

A Sony a film promóciójára meghirdetett Los Angeles-i sajtónapot is törölte, és jelezte, hogy a jövő heti New York-i sajtóesemény megrendezése is bizonytalanná vált.

Kulcsszavak: hacker security Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás