Számos javítással a fedélzetén érkezik februárban az Android 5.1 Lollipop

Farkas Norman, 2014. december 30. 10:41

Már 2015 elején megjelenhet az Android rendszer következő, nagyobb jelentőséggel bíró frissítése, amely rengeteg javítást és néhány újítást is tartalmazni fog a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Bejelentését követően hónapokat várhattunk az Android 5.0 Lollipop kiadására, ám hamar kiderült, hogy a rendszer nem tökéletes. A főverzió legzavaróbb hibáit máris orvosolta a Google az 5.0.1-es kiadással, s a jelek szerint továbbra is gőzerővel dolgoznak a fejlesztők, ugyanis az a hír járja, hogy februárban megjelenhet a rendszer több és mélyebb módosításokat felvonultató frissítése, mely 5.1-es verziószámra emeli.

 

Bár a Google még nem erősítette meg az Android 5.1 közelgő érkezését, az AndroidPIT forrásai már a szoftver tartalmába is betekintést engednek. Ha hihetünk nekik, a következő fejlesztések, javítások kerülnek a csomagba:

 

- az 5.0-s verzióból hiányzó néma üzemmód aktiválása

- stabilabb működés, jobb memóriakezelés

- alacsonyabb fogyasztás, energiatakarékos WiFi

- Okay Google problémák kijavítása

- váratlanul bezáródó alkalmazások kiküszöbölése

- értesítésekkel kapcsolatos hibák javítása

- további apróbb hibajavítások, fejlesztések

- a Material Design színeinek módosítása

 

Bár a fentiek mögött nem áll hivatalos megerősítés, reméljük, hogy a keresőóriás valóban nagy erőkkel dolgozik mobil rendszerének tökéletesítésén, hogy már februárban élvezhessék a felhasználók a javítások előnyeit. 

 

[Forrás: GSM Arena]

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Direct One-nal magaddal viheted a tévéd, bárhová is mész!

Az elmúlt években tévénézési szokásaink jelentős átalakuláson mentek keresztül, hiszen beléptek a piacra a streamingszolgáltatók, így már nem csatorna, hanem műsor szerint válogathatunk a tartalmak között. Sőt, már azt is mi választjuk meg, hogy honnan tévézünk: a nyaralónk teraszáról, a hotel medencéje mellől vagy éppen a vonaton, Európát átszelve. A Direct One közelmúltban készült kutatása szerint egyre többen választják a tévénézés rugalmas, helyhez és időhöz nem kötött formáját. A növekvő igényre reagálva a szolgáltató tavaszi kampányában közel 100 elérhető csatornája mellé HBO Max szolgáltatást is kínál előfizetői számára, ráadásul meglepően nagy kedvezménnyel.

2022. május 24. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20