A Cellum fejlesztette a Telenor mobilfizetési alkalmazását

forrás: Prím Online, 2015. január 1. 09:46

Thaiföld után a Telenor magyar leányvállalatával is átfogó együttműködésre lépett a Cellum. A magyar fejlesztőcég biztosítja a mobilszolgáltató új, decemberben indult mobilalapú banki, pénzügyi és fizetési szolgáltatásainak technikai hátterét. Az új mobiltárcát a jövőben a bankolás mellett folyamatosan új fizetési funkciókkal bővítik.

A Cellum mobilfizetési rendszerére épül a Telenor napokban bejelentett pénzügyi szolgáltatásának telefonos kiterjesztése. A mobilszolgáltató sajátmárkás hitelkártyát dobott piacra MyCard néven, amelyhez a Cellum által fejlesztett MyWallet okostelefonos alkalmazáson keresztül mobilbanki szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára. A felhasználók a jelenleg Androidon és rövidesen iOS-en is elérhető, testre szabható appban például ellenőrizhetik kártyájuk tranzakciós adatait, beállíthatják és figyelhetik fizetési és kézpénzfelvételi limitjüket.

A MyWallet app a következő hónapokban számos további – már nemcsak a Telenor sajátmárkás kártyájához kapcsolódó – mobilvásárlási és fizetési funkcióval egészül ki. A biztonságos, gyors és kényelmes online fizetési lehetőségeket bővíti majd például a MasterCard globális MasterPass szabványának integrációja is.

A Cellum egyébként rendkívül eredményes évet zár idén: a saját Cellum Mobile Next nevű platformjára építve vezetett be fizetési alkalmazásokat két hazai nagybank – az Erste és az OTP – valamint a Telenor thaiföldi leányvállalata számára is. A várhatóan idén már az 1 milliárd forintot meghaladó árbevételű társaság a hazai együttműködések további erősítése és az újabb ázsiai piacok meghódítása mellett jövőre az Egyesült Államokban is több szolgáltatást szeretne piacra dobni.   
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59