Lassan ébredezik a Gmail Kínában

Czipperer Dia, 2014. december 31. 15:21

Négy nap kimaradás után kezd ébredezni a Gmail Kínában. Bár fennakadások még mindig vannak, és sokak számára még mindig nem elérhető, már nincs teljesen blokkolva a szolgáltatás.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, blokkolták a Google levelezőrendszerét, a Gmailt Kínában. Több nap kihagyás után azonban december 30-án megindult a forgalom a szolgáltatás használatát illetően.

 

A kínai Gmail felhasználók lassan kezdik visszanyerni hozzáférésüket fiókjaikhoz, ám még mindig sok fennakadás van. A teljes helyreállítás folyamatos munkát igényel, így vannak olyan felhasználók, akik még mindig problémákkal küzdenek a bejövő üzenetek fogadásánál, illetve sokak számára még mindig nem elérhető fiókjuk. A Google Transparency Report azonban enyhe kiugrást mutat a forgalomban, ami már jó jelnek tekinthető.
 

 

 

A Google kapcsolata nem volt felhőtlen Kínával az elmúlt fél évben, és számos cég szolgáltatásában zavarok voltak tapasztalhatók. Hua Chunying, a kínai külügyminisztérium szóvivője azonban arról beszélt, nem tud ilyen megszakításokról, és az ország továbbra is nyílt, átlátható és tisztességes környezetet biztosít a külföldi vállalkozásoknak. A probléma jelenetkezésekor a Google is ellenőrizte saját hálózatát, azonban elmondásuk szerint náluk semmilyen probléma nem volt.

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: Gmail Google Kína blokkolás

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szülők háromnegyede félti gyermekét az okoseszköz-függőségtől

Négy szülőből hárman aggódnak a gyermeküket veszélyeztető okoseszköz-függőségtől, minden negyedik szülő pedig már tapasztalt is függőségi tüneteket gyermekénél – derült ki a Huawei Techologies Hungary kutatásából, amely az Y-generációs szülők digitális nevelési szokásait vizsgálta. A felmérés szerint a szülők jellemzően csak rövid időre adják készülékeiket gyermekeik kezébe, azonban akadnak olyan helyzetek is, amikor egy hároméves gyermek naponta 5 óránál többet használt okoseszközt. A szülők túlnyomó többsége ugyanakkor felügyeli, mire használja csemetéje az okoseszközöket. 

2020. február 22. 13:32

A kiskereskedelmi vállalatok minden IT-igényét képes kielégíteni a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta a kiskereskedelmi folyamat minden lépését lefedő, egyedülállóan gazdag kínálatát a világ legnagyobb kiskereskedelmi szakvásárán, a németországi Düsseldorfban megrendezett EuroShop 2020-on.

2020. február 22. 12:33

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás