Bemutatkozott a Galaxy Note 4 új kiadása

Farkas Norman, 2015. január 2. 10:12

A dél-koreai óriás leleplezte a Galaxy Note 4 új változatát, mely Snapdragon 810 processzorral és 300 megabites letöltési sebességgel kecsegtető LTE-Advanced hálózati támogatással rendelkezik.

A Samsung legújabb óriásmobilja, a Galaxy Note 4 igazán ütős készülék, amely remekül ötvözi a méretes kijelző, a kapacitív toll és az izmos hardver előnyeit. A vállalatnál úgy gondolták, nem ártana piacra dobni a jól sikerült masinát frissebb vassal és gyorsabb mobilnetet kínáló modemmel is, mielőtt letennék az asztalra a sorozat következő tagját. A Galaxy Note 5 hivatalos leleplezésére egyébként is csak szeptemberben, a 2015-ös IFA szakkiállításon számíthatunk, ami elég messze van.
 


A felturbózott Galaxy Note 4 két lényeges elemében tér el a mezei kiadástól, ezek pedig a processzor és az LTE modem. A friss modell működéséről a világon elsőként a Qualcomm vadonatúj nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 810 processzora gondoskodik. A friss hardver mellé egy háromsávos (Tri-band Carrier Aggregation) LTE-Advanced modul került, ami szupergyors, akár 300 megabites letöltési sebességű mobilnetet képes szolgáltatni. A telefon repertoárjába már a 450 megabites letöltéssel kecsegtető Cat.9 LTE hálózatok támogatása is bekerült, igaz ezt efféle hálózatok híján egyelőre nem igazán lehet kihasználni.

 

A ráncfelvarrt csúcsmodell piaci premierje januárban lesz Dél-Koreában, s a jelek szerint a Samsung nem tervezi, hogy anyaországán kívül is elérhetővé teszi a készüléket.

 

Mivel az új Note 4 az első Snapdragon 810 köré épülő készülék, a Samsung most szelíden beinthet a versenytársainak, s egyúttal megnyugodhatnak azok a felhasználók, akik eddig a chipset és a 2015-ös csúcsmobilok csúszása miatt aggódtak.

 

[Forrás: IntoMobile]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01