Teljes palettáját megújította a Dell a CES-re

forrás: Prím Online, 2015. január 8. 15:15

Új modellekkel bővült az XPS, az Alienware, az Inspiron és a Venue termékcsalád valamint a monitorkínálat is. Az új, stílusos eszközök prémiumkategóriás anyagokból készültek, és a legfrissebb technológiával rendelkeznek.

XPS 13 és 15: jobb számítógépes élmény 

A Dell XPS család egyensúlyt teremt forma és funkció között. Ezt az elvet követi a Dell XPS 13, a világ legkisebb 13 hüvelykes laptopja is, amely a gyakorlatilag keret nélküli kijelző mellett megfelelő teljesítményt kínál ahhoz, hogy a felhasználók bárhol elvégezhessék munkájukat. A Windows 8.1 operációs rendszert futtató XPS 13 méretkategóriájában a legjobb teljesítménnyel, és a 13 hüvelykes laptopok között a leghosszabb akkumulátor- üzemidővel rendelkezik: egy feltöltéssel akár 15 órán át is működik. A laptop választható UltraSharp Quad HD+ felbontású kijelzővel, amelynek kerete mindössze 5,2 mm, az 5,7 millió képponton pedig a filmek és prezentációk szemkápráztató színekkel és precíz részletességgel jeleníthetők meg. Az 5. generációs Intel Core processzorok és SSD meghajtók a teljesítményt és a testre szabhatóságot egyaránt biztosítják, rendkívül könnyű kialakításuknak köszönhetően pedig a készülék már 1,18 kg tömegű kivitelben is elérhető.

 Az XPS 15 az új UltraSharp 4K Ultra HD érintőkijelzővel káprázatosan élénk színeket és felbontást kínál. A több mint nyolcmillió képpontos 4K Ultra HD kijelző jelenleg a legnagyobb felbontású a 15 hüvelykes laptopok között. A gazdag, telített színeknek és a lenyűgöző fényerősségnek köszönhetően a felhasználók több tartalmat láthatnak egyszerre és finomabb részletekben gyönyörködhetnek. Az új modell így tökéletes eszköz filmnézéshez, webes tartalmak megjelenítéséhez vagy fotók, videók szerkesztéséhez. Mindezt az XPS 15 védjegyének tekinthető hatalmas teljesítmény és rendkívül vékony kialakítás egészít ki.

Alienware 15 és 17: útközben is kiváló játékélmény


A Windows-rendszerű Alienware 15 és 17 laptopok a világ legsikeresebb játékrendszercsaládjának legújabb tagjai. Mindkét rendszer tartalmazza a legfrissebb játéktechnológiákat, köztük a választható Intel Core i7 négymagos processzort és az NVIDIA GTX 980m grafikus kártyát, továbbá kompatibilis az innovatív Alienware Graphics Amplifier erősítővel is. Az új Alienware 15 és 17 laptopok több mint 20 százalékkal vékonyabbak elődeiknél, és teljesítménycsökkenés nélkül, teljes sebességgel üzemeltethető elemekből állnak. A notebookok grafikus kártyái 100 százalékos teljesítményen is működhetnek, hogy maximális grafikai élményt nyújthassanak a játékosnak. Az Intel Core i7 modellek a külön megvásárolható Alienware grafikai erősítőhöz csatlakoztatva már automatikusan is képesek a túlhajtásra.

 Az új Alienware 15 és 17 laptopok minden játékos igényeit kielégítik, hiszen játék közben rendkívüli teljesítményt és skálázhatóságot biztosítanak. Így az Alienware Graphics Amplifier erősítőhöz csatlakoztatva alkalmasak a parancsnoki híd kialakítására otthon, vagy nagy képkockasebességet (FPS-t) igénylő meccsek lejátszására útközben.

 


Az Alienware márka mindig is jellemző volt a minőségi anyagok használata és a kiemelkedő felhasználói élmény, ezért az új notebookok rézből, alumíniumból és szénszálas kompozit anyagokból készültek a szilárd és teljesítmény-központú mechanikai kialakítás érdekében.

Dell Venue 8 7000 sorozat: innovatív kialakítás, élvonalbeli tulajdonságok

A Venue 8 7000, amelyet a Dell az Intel Developer Forum (IDF) keretein belül mutatott be tavaly szeptemberben, számos szempontból „első”. Az Intel Atom processzorok Z3500-as sorozatára épülő modell a világ legvékonyabb, 6 mm-es táblagépe, és a ma elérhető legjobb táblagépkijelzővel – az élekig futó, lenyűgöző, 2560x1600 felbontású OLED kijelzővel (infinity display) – rendelkezik. A várva várt táblagép az elkövetkezendő hetekben már egyes európai országokban is elérhető lesz, magyarországi bevezetéséről nincs hír.

 A Venue 8 7000 sorozat az első olyan táblagép, amelybe az Intel RealSense Snapshot Depth kamerát építették be. Ez a kamera minden képhez mélységi térképet is készít. A Dell Gallery alkalmazással együtt pedig sokkal rugalmasabb fényképszerkesztésre nyílik lehetőség. A szelektív szűrő segítségével egy előtérben és egy háttérben lévő tárgy fényerőssége külön-külön megváltoztatható, az újrafókuszálással pedig a fókusz a kép bármely pontjára áthelyezhető. Ezen kívül a felhasználók egyszerű hossz- vagy területméréseket is végezhetnek a fényképen, például megmérhetik a kanapé hosszát vagy a szoba területét. A Dell Gallery intelligens albumokba rendezi a fényképeket, a Dropboxon, a Picasán és a Facebookon található fotókat pedig egy helyre gyűjti össze. A képek automatikusan albumokba kerülnek időrendi, földrajzi tulajdonságok vagy arcfelismerés alapján. Érthető tehát, hogy a legizgalmasabb és leginnovatívabb Dell-eszközök egyikeként a Venue 8 7000 elnyerte a 2015 CES Innovation Award legjobb innovációs termékének járó díját.

 Dell Inspiron 7000 és 5000 sorozat: stílusos PC-k új, innovatív jellemzőkkel

Az Inspiron 15 7000 sorozatból a CES kiállításon mutatták be az új, 5. generációs Intel Core processzorokkal és 4K UHD érintőkijelzővel is rendelhető modelleket. Ez a kijelző az Inspiron termékcsalád eddigi legélesebb, és legerősebb fényű kijelzője. A 4K Ultra HD kijelző megdöbbentően tiszta, éles, nagylátószögű vizuális élményt nyújt, így ideális eszköz filmnézéshez, vagy fényképek, videók szerkesztéséhez, akár útközben is. Az ultramobil Inspiron 15 7000 sorozat notebookja karcsú, pehelykönnyű kivitelű.A Dell szintén bemutatja az innovatív Front F200 Intel RealSense 3D kamerával rendelkező Inspiron 23 All-in-One asztali számítógépét. A 3D kamera új lehetőséget jelent a játékok, a szórakozás, az együttműködés és a tartalomkészítés területén. A felhasználók olyan új alkalmazások egész sorát tölthetik le az Intel App Showcase weboldaláról, amelyek a kamera mélységérzékelési funkciójára építenek. Kézmozdulatok segítségével játszhatnak a magával ragadó alkalmazásokkal, az Intel RealSense 3D Front F200 kamerát pedig 3D szkenneléshez és 3D nyomtatáshoz is használhatják. Az Inspiron 15 5000 sorozat modelljei az új, 5. generációs Intel Core processzorokkal büszkélkedhetnek, amelyek még gyorsabb válaszidőt és csaknem nyolcórányi akkumulátoros üzemidőt biztosítanak, miközben mindössze 22,7 mm vastagságúak, tömegük pedig 2,68 kg.

 Az Inspiron 5000 és 7000 sorozat laptopjai a kivételesen tiszta látvány és a színhűség érdekében a True Color kijelzőtechnológiával rendelkeznek, melynek segítségével a filmek úgy jelennek meg, ahogy azt a rendező eltervezte, és a fotók is élethűen adják vissza az az eredeti látványt. A True Color számos profilt kínál, amelyek segítségével testreszabható a kijelző színhőmérséklete, élénksége és tónusa, valamint az adott hely megvilágításának színárnyalatához (fénycső, izzólámpa stb.) igazíthatók a kijelző színei. Az 5000 és a 7000 sorozat egyaránt elérhető a Dell új precíziós érintőpadjával a kivételesen sima pásztázáshoz, kicsinyítéshez és nagyításhoz, így az érintőkijelzőknél megszokott egyenletes működést és gyorsaságot nyújtja.

Dell UltraSharp 34 monitor: lásson, érezzen és éljen meg minden pillanatot

Már elérhető az ívelt Dell UltraSharp 34 monitor U3415W, amelyet először a 2014 augusztusában mutattak be a Pax Prime rendezvényen. A felhasználók előtt a játékok és a multitasking új dimenziói nyílnak meg a magával ragadó, panorámás, ívelt kijelzővel, és a lenyűgözően részletgazdag WQHD felbontással. 34 hüvelykes méretével és 21:9-es képarányával az U3415W ideális méretű ívelt monitor. Az ívelt kijelző a síkképernyőénél lényegesen kényelmesebb vizuális élmény érdekében optimalizálja a látószöget és minimalizálja a szemmozgásokat. Az erőteljes, 18 W teljesítményű integrált hangszórók gazdag és erőteljes hangja a digitális világ még részletesebb élményét teszi elérhetővé a felhasználók számára, miközben a csatlakozási lehetőségekkel egyszerre több eszköz is csatlakoztatható, akár mindet megjelenítve a kijelzőn.

 A 2015 CES Innovation Award legjobb innovációért járó díja


Táblagépek, E-könyv olvasók és Mobil számítástechnika kategória
·    Dell Venue 8 7000 sorozatú táblagép

A 2015 CES Innovation Award nyertesei:


·    Alienware Area-51
·    Latitude Education 13” laptop és mobil kocsi
·    Dell UltraSharp 34 monitor – U3415W (ívelt)
·    Dell UltraSharp 27 monitor – UP2715K (5K)
·    XPS 13 laptop
·    Inspiron 15 7000 laptop

Árak és elérhetőség


·    A bemutatott új modellek (a Venue 8 7000 kivételével) Magyarországon 2015 tavaszától érhetőek el.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20