Kiszivárgott képen a Microsoft új böngészője

Czipperer Dia, 2015. január 9. 17:08

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a Microsoft a Windows 10 operációs rendszerhez titokban egy új böngészőt fejleszt. Most egy kép is felbukkant a Spartan kódnévre hallgató megoldásról.

Egyelőre nem tudni pontosan, mik a Microsoft tervei böngészőfronton, azonban a szárnyra kapott hírek szerint a Windows 10 operációs rendszerhez egy teljesen új megoldást fejlesztenek. Az még kérdéses, hogy ezzel az Internet Explorer pályafutása is véget ér-e.

 

A döntés oka mögött a ZDNet újságírója szerint az állhat, hogy a vállalat egy könnyedebb megoldást, más böngészési élményt szeretne nyújtani a felhasználóknak, hasonlóan a Chrome-hoz.

 

Ami a korábbi hírekhez képest újdonság lehet, hogy a rendszer hangvezérléssel is irányítható lesz, olyan parancsokkal, mint például „add to favorites” (hozzáadás a kedvencekhez) „make that my home homepage” (hozzáadás a kezdőlaphoz) vagy „go to Facebook.com” (menj a Facebook.com-ra). Mi mással valósíthatnák meg mindezt, mint a vállalat saját személyi asszisztense révén, a Cortanával. Ráadásul a Spartanban egyszerre több böngésző is képes lesz futni, amely egyben azt is jelenti, hogy egy adott oldal különböző variációi is láthatóak lesznek.

 

A BGR egy képet is közzétett az új megoldásról, amely egyelőre még csak egy beta verzió, és éppen az látható rajta, hogyan tölt be egy Facebook oldalt. Szerintük már végeztek a dizájnkialakítással, melyet szeptemberben kezdtek el tervezni.
 

 

 

Forrás: BGR.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkciókkal és erős társadalmi üzenettel érkezik a LiveRobe 2.0

A divatfogyasztókat tudatosságra ösztönző LiveRobe béta verziójának tavalyi sikerei után most izgalmas újításokkal, új dizájnnal, valamint egyszerű fizetési móddal és személyre szabott szállítási opciókkal tér vissza az alkalmazás, ami júliusig folyamatosan egyéb újításokkal várja felhasználóit. A LiveRobe már ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre.

2020. május 29. 19:05

Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság

A koronavírus-járvány kezdete óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról, amelyekhez többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit veszi alapul. A májusi összefoglalók kiemelt témái közé tartozik a távközlési cégek jövője és a mobiltelefon-értékesítés piacának jelenlegi helyzete. 

2020. május 29. 17:33

Jobb kapcsolódás, rugalmas hálózati sebesség

A Zyxel Networks, ma bemutatta legújabb modelljét, az XS1930 sorozat 10/12-portos Multi-Gigabit Okos Menedzselt Switch eszközét, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára terveztek, a még nagyobb hálózati rugalmasság és a WiFi 6 technológia maximális kiaknázásának érdekében.

2020. május 29. 15:59

A német kormány pénzügyi támogatást nyújt a magyar hallgatók számára

A világjárvány idején a német kormány pénzügyi támogatást kínál a magyar hallgatók számára. A Covid-19 miatt sok hallgató elvesztette a munkáját, amely lehetővé tette számukra a németországi tartózkodás finanszírozását. A Statista hivatalos adatai szerint négy külföldi hallgató közül három tanulmányainak teljes ideje alatt dolgozik, és jövedelmüket súlyosan sújtotta a világjárvány. Ezért Anja Karliczek német oktatási és kutatási miniszter bejelentette egy kamatmentes oktatási kölcsön program létrehozását a külföldi hallgatók tanulmányainak biztosítása érdekében. A németországi tanulmányokra szakosodott portál, a MyGermanUniversity adatai szerint közel 400 000 nemzetközi hallgató jár Németországban egyetemre, és ez a szám évről-évre csak nő.

2020. május 29. 14:40

Virtuális és fizikai használatra is alkalmas a Vodafone okostanterem-megoldása

A Vodafone Magyarország kínálatában már elérhető a Digitális Tanterem szolgáltatás, amely segítségével a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline és online módon is le lehet bonyolítani. Az okostanterem keretszoftverét a SEOS adja, a hardveres megvalósításért, az üzembe helyezésért és az üzemeltetésért rendszerintegrátorként a Delta Csoport felel. A komplett, mindenre kiterjedő Digitális Tanterem szolgáltatás koncepcióját a Vodafone Magyarország alakította ki, az azokhoz szükséges eszközök szállítására és üzemeltetésére a Delta Csoporttal kötött együttműködési szerződést. 

2020. május 29. 13:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás