A CES-en alakult meg a minőségi kategória szabványait meghatározó UHD Alliance

Czipperer Dia, 2015. január 10. 14:50

A Las Vegas-i Consumer Electronic Show-n (CES) alakult meg az a szervezet, amely a jövőben meghatározza majd a prémium minőségi kategória szabványait. Az UHD Alliance-hoz a technológiai cégek mellett stúdiók, tartalomszolgáltatók és filmgyártók is csatlakoztak.

A CES-en a globális nagyvállalatok megalakították az UHD Alliance-ot. Az együttműködő cégek közös célja, hogy a jövőben új szabványokat határozzanak meg a képi szórakoztatásban a fejlesztésekhez mérten, melyek segíthetik a videótechnológiák innovációját.

 

Az irányelvek az új, nagyobb felbontást kínáló technológiák köré szerveződnek, beleérte a 4K tartalmakat, a 3D megoldásokat, melyek nagyobb felbontást, dinamikatartományt és szélesebb színskálát kínálnak.
 

 

A szövetség a jövőben arra is kiemelt figyelmet fordít majd, hogy a vásárlók a boltban is könnyen felismerjék a prémium, UHD tartalmakat, így ezeken külön jelölést alkalmaznak majd. Ezen felül azt is fontosnak tartják, hogy a gyártás minden fázisában biztosított legyen a megfelelő környezet, így az adott termék minden szempontból megfeleljen a prémium gyártás követelményeinek.

 

A következő hónapokban is már keményen dolgoznak. A legelső kitűzött céljuk egy olyan terv kidolgozása, amely elősegíti az UHD technológia gyors fejlődését világszerte.

 

A szövetségban több, neves globális vállalat is helyet kapott. Néhány fontosabb vállalat, mely csatlakozott a kezdeményezéshez: a Samsung Electornics Co., a DIRECTV, a Dolby, az LG Electronics Inc., a Netflix, a Panasonic Corporation, Ltd., a Sharp Corporation, a Sony Visual Product Inc., a Technicolor, a Walt Disney Studios, a Twentieth Century Fox és a Warner Bros. Entertainment.

 

Kép: samsung

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone telefonos és online ügyintézésre kéri az ügyfeleket

A Vodafone Magyarország a koronavírus miatt kialakult helyzetben igyekszik olyan szolgáltatásokat és digitális megoldásokat nyújtani, amelyek segítik a lakosságot, a vállalkozásokat és a hatóságot ebben a nehéz időszakban.

2020. március 27. 18:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás