50 százalékkal nőtt az Apple App Store bevétele

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 12. 11:34

Tavaly 50 százalékkal emelkedett az Apple Inc. mobil alkalmazás értékesítő portálja az App Store forgalma.

Az Apple által üzemeltetett App Store szoftverforgalmazó portál mobil készülékeken futó alkalmazások értékesítése utáni bevételei az alkalmazások használatával összefüggésben keletkezett díjbevételekkel együtt mintegy 50 százalékkal, közel 15 milliárd dollárra emelkedtek tavaly a 2013-as több mint 10 milliárd dollárról.

Az Apple részesedése 30 cent az App Store forgalmának minden dollárja után.

Az App Store forgalmából származó bevétel csak elenyésző részét teszi ki az Apple 183 milliárd dolláros éves értékesítési árbevételének, de növekedési üteme lényegesen nagyobb annál. A CapitalIQ adatai szerint az Apple árbevétele 10 százalékkal nőtt 2014-ben.

Az Apple App Store portál forgalma után származó bevétele szinte teljes egészében nettó nyereség, ezért más tevékenységeknél nagyobb arányban járul hozzá éves profitjához, ami a szeptemberben zárt 2014-es pénzügyi évben 39,5 milliárd dollár volt.

 Az Apple 2008-ban, egy évvel az első iPhone bemutatása után nyitotta meg az App Store mobil alkalmazás értékesítő portált.
 

A tavalyi harmadik negyedévben a világon értékesített mobil készülékek 84 százaléka Android operációs rendszeren, 12 százaléka pedig az Apple iOS operációs rendszerén futott az amerikai IDC informatikai és távközlési piackutató vállalat adatai szerint.

Az App Annie piackutató vállalat felmérése alapján megállapítható, hogy miközben a mobil alkalmazások felhasználásában az Android operációs rendszer piaci részesedése a nagyobb, alkalmazások vásárlására az iOS operációs rendszer felhasználói költenek többet. Az Android felhasználók 60 százalékkal több alkalmazást töltöttek le 2014 harmadik negyedévében, mint az iOS felhasználók, az App Store viszont 60 százalékkal nagyobb bevételre tett szert, mint konkurense, az Android alkalmazásokat forgalmazó Google Play portál.

A Google 2014 júniusában közölte, hogy a Play portálon értékesített alkalmazások után a saját 30 százaléka nélkül 13 hónap alatt több, mint 5 milliárd dollárt fizetett ki az alkalmazásfejlesztőknek. A portál teljes bevétele így mintegy 7 milliárd dollárra tehető. Csütörtöki közleménye szerint viszont az Apple 2014-ben több, mint 10 milliárd dollárt fizetett ki az alkalmazásfejlesztőknek az App Store forgalma után.

Kulcsszavak: App Store +céginfo Apple

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08