Hamar bekerült az App Store kínálatába a Je Suis Charlie alkalmazás

Személyesen Tim Cooknak írtak

Czipperer Dia, 2015. január 13. 11:19

Vasárnap óta elérhető a „Je Suis Charlie”, vagyis az „Én vagyok Charlie” névre keresztelt alkalmazás az App Store-ban. Ennek révén az emberek világszerte kifejezhetik együttérzésüket a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozataival. A megalkotók személyesen vették fel a kapcsolatot Tim Cookkal.

Az Apple alkalmazásai közé közel sem olyan könnyű bekerülni, mint mondjuk a Goole Play áruház kínálatába. 10-15 napig is eltart, mire az Apple jóváhagyását megkapja egy adott applikáció. Azonban most kivételt tett a cupertinói vállalat.

 

A franciaországi történések kapcsán megjelent egy mobilalkalmazás Je Suis Charlie (Én vagyok Charlie) néven. Az appot egy francia startup készítette. Az ingyenes kezdeményezés révén a felhasználók világszerte kifejezhetik szolidaritásukat a Charlie Hebdo elleni támadás áldozataival.

 

A #JeSuisCharlie hashtaggel ellátott üzenetek az eset után néhány órával kezdtek megjeleni a közösségi oldalakon. Ezt a szellemiséget követi az alkalmazás is, amely a felhasználó adott helye alapján egy jelet helyez el az alkalmazás térképén az együttérzés jeleként. Eddig több mint 89 ezren csatlakoztak a sorba.

 

A Je Suis Charlie logó megérintésével az applikáció meghatározza az aktuális tartózkodási helyet, és az adott ponthoz egy jelet helyez el, amely egy felemelt, ceruzát fogó, ökölbe szorított kezet ábrázol.
 

 

A készítők a gyors engedélyeztetés érdekében magának Tim Cooknak írtak,és az alkalmazás pedig tíz perccel később már elérhető volt.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20