Hamarosan valós időben fordíthat a Google Fordító

Czipperer Dia, 2015. január 13. 15:31

A Google tervei szerint hamarosan megújul fordítóalkalmazásuk, a Translate. Az app révén lehetővé válik az automatikus, valós idejű fordítás néhány nyelven.

A The New York Times számolt be arról, hogy hamarosan továbbfejleszti Google fordítóalkalmazását. Jelenleg a megoldás révén 80 nyelven van lehetőségük a felhasználóknak szövegről szövegre fordítani, és hangról szövegre fordítást is lehetővé tesz a program bár ez még nem automatikus.

 

A frissítés után az applikáció automatikusan érzékeli majd, amikor valaki egy adott – támogatott – nyelven beszél, és valós időben szöveggé alakítja azt a kiválasztott nyelven.
 

 

A jelentés azonban további részleteket nem közölt a frissítéssel kapcsolatban, és azt sem tudni, pontosan mikor érkezik ez a fejlesztés. Egyesek szerint hamarosan debütálhat a megoldás.

 

A Google még 2013 júniusában beszélt arról, hogy dolgozik ezen a technológián, ám akkor Hugo Barra, az Android termékmenedzsment részlegének alelnöke arról beszélt, hogy a technológia még évekre van minden nyelvtől az ilyen jellegű fordítás tekintetében, viszont néhány nyelvpár, beleértve az angol-portugált már közel áll a tökéleteshez.

 

Forrás: Mashable.com

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50