Hamarosan valós időben fordíthat a Google Fordító

Czipperer Dia, 2015. január 13. 15:31

A Google tervei szerint hamarosan megújul fordítóalkalmazásuk, a Translate. Az app révén lehetővé válik az automatikus, valós idejű fordítás néhány nyelven.

A The New York Times számolt be arról, hogy hamarosan továbbfejleszti Google fordítóalkalmazását. Jelenleg a megoldás révén 80 nyelven van lehetőségük a felhasználóknak szövegről szövegre fordítani, és hangról szövegre fordítást is lehetővé tesz a program bár ez még nem automatikus.

 

A frissítés után az applikáció automatikusan érzékeli majd, amikor valaki egy adott – támogatott – nyelven beszél, és valós időben szöveggé alakítja azt a kiválasztott nyelven.
 

 

A jelentés azonban további részleteket nem közölt a frissítéssel kapcsolatban, és azt sem tudni, pontosan mikor érkezik ez a fejlesztés. Egyesek szerint hamarosan debütálhat a megoldás.

 

A Google még 2013 júniusában beszélt arról, hogy dolgozik ezen a technológián, ám akkor Hugo Barra, az Android termékmenedzsment részlegének alelnöke arról beszélt, hogy a technológia még évekre van minden nyelvtől az ilyen jellegű fordítás tekintetében, viszont néhány nyelvpár, beleértve az angol-portugált már közel áll a tökéleteshez.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59