68%-nál jár az iOS 8 elterjedtsége

Czipperer Dia, 2015. január 14. 15:40

A legtöbb iOS felhasználó számára elérhető a legfrissebb iOS 8 operációs rendszer. Így nem is meglepő, hogy az eszközök java részén már ez teljesít szolgálatot. Tovább növekedett a rendszer elterjedtsége.

A legfrissebb adatok szerint az iOS alapú eszközök 68%-án már az iOS 8 teljesít szolgálatot. Mindez nagyban köszönhető annak, hogy az Apple korábbi modellekre is elérhetővé tette legfrissebb operációs rendszerét. Csak a régi, már nem kapható modellekre nem érhető el a frissítés.

 

Tény, hogy a legújabb készülékekhez tervezte a vállalat az iOS 8-at, vagyis az iPhone 6 és 6 Plus modellekhez, de simán elfut iPhone 5S és 5C telefonokon is. Az iPhone 4S-re is letölthető a frissítés, bár tény, hogy itt már némi kompromisszumra kényszerülnek a felhasználók. Mint ahogy arról már mi is beszámoltunk, kicsit lassítja a telefont. Persze az Apple igyekszik orvosolni a problémát, és a még tavaly megjelent 8.1.1-es frissítéssel pont erre fókuszált a vállalat. A teljesítményjavító update-tel javultak a betöltődési és válaszidők az iPad 2 és az iPhone 4S modelleknél.

 

Decemberben is már sok felhasználó készülékén futott az új rendszer számszerűsítve az eszközök 63%-án ez teljesített szolgálatot. A 2015-ös első adatai pedig további növekedést hoztak a vállalatnak: immáron 68%-os az iOS 8 elterjedtsége. Csupán a felhasználók használ még korábbi rendszert.

 

Igaz, az indulás nem volt olyan gördülékeny, mint az iOS 7 esetében, kicsit lassabban kaptak rá a felhasználók a vártnál. Viszont hamar megugrottak a mutatók, és szeptember végén, alig pár héttel a rendszer debütálása után máris 50%-ra ugrottak a mutatók.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59