Tovább regulázzák Kínában az internetet

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 22. 10:22

Nem adja fel a kibertér kínai felügyeletét ellátó hivatal azoknak az internetes szolgáltatóknak és vállalatoknak a fegyelmezését, amelyek zsarolásra használják a világhálót vagy pénzért közölnek, illetve törölnek posztokat - jelentette a hivatal illetékesére hivatkozva a Hszinhua hírügynökség.

Az interneten áramló információ rendjét károsító, a piaci törvényeket megzavaró illegális tevékenység egyaránt rontja a médiáról és az internetet szabályozókról alkotott képet - állapította meg Peng Po, az állami intézmény helyettes vezetője.

Peng, aki a szabálytalanságokkal szemben zéró toleranciát emlegetett, elmondta, hogy kampányuk a törvénytelenül működő weboldalakra fog összpontosítani, de a WeChat nevű csevegő program fiókjait, a PR vállalatokat és a közvetítők tevékenységét is nagyító alá veszik.

A hírügynökségi összeállítás kitér arra, hogy a fizetett - bizonyos vállatokat, termékeket vagy szolgáltatásokat kedvező színben feltüntető - írások közlése általános gyakorlattá vált, és egyes PR-cégek kizárólag abból élnek, hogy "elintézik" a kritikus hangú cikkek törlését a világhálóról. Nem ritkán szándékosan és megalapozatlanul közölnek negatív vagy túlzó tartalmú beszámolókat, hogy később, pénzt követelve, felajánlják a nyilvánosságot kapott bírálatok eltüntetését.

Az "üzletágban" nemcsak erre szakosodott portálok vesznek részt, hanem helyenként az internetszolgáltatók is visszaélnek a helyzetükkel, s anyagi ellenszolgáltatás fejében maguk is vállalják a hozzászólások vagy cikkek törlését - közölte a hivatali illetékes.

Peng a korrupció elleni fellépésként beszélt a legfrissebb, három hónapos kampányról, s egyúttal közölte, a lakosság forródróton és egy külön honlapon is jelezheti a tudomására jutott visszaéléseket. A "nyomravezetői" díj összege elérheti az 50 ezer jüant (2,2 millió forint) is.

Az újságírói zsarolás és visszaélés egyik nagy botránya tavaly kapott nyilvánosságot Kínában. A befolyásos üzleti lap, a 21st Century Business Herald kiadóját és újságíróját több munkatársával együtt letartóztatták, mert a magazin "együttműködési díjat" kért ügyfeleitől cserébe azért, hogy ne jelenjenek meg róluk negatív tudósítások. Rajtuk kívül csaknem 30 újságírót vontak felelősségre tavaly, amiért pénzt kértek riportokért.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

2020. május 28. 19:13

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

A koronavírus elhozta az e-aláírás forradalmát

Globális robbanás zajlik az e-aláírások piacán. Kanadától Indonéziáig a világ legtöbb kormányzata igyekszik olyan jogi és szabályozási környezetet teremteni, amellyel ösztönzik és segítik az elektronikus aláírás használatát. Ez alól Magyarország sem kivétel, a vírushelyzet miatt - egyelőre ideiglenesen - változott a szabályozás, már személyes megjelenés nélkül, távolról, videoazonosítással is bárki kiválthat webes e-aláírást.

2020. május 28. 16:11

7,68 TB kapacitású adatközponti SSD-ket mutatott be a Kingston

A Kingston Digital bemutatta adatközponti meghajtóinak 7,68 TB* kapacitású változatát, melyek közül a Data Center 500R (DC500R) és 450R (DC450R) SATA modellek szállítását már meg is kezdte. A DC1000M 7,68TB U.2 NVMe szállítása pedig júniusban indul. A nagyobb tárkapacitású SSD-k szigorú szolgáltatásminőségi (QoS) követelményeket teljesítve, alacsony késleltetés mellett kiszámítható I/O-sebességet nyújtanak az NVMe és/vagy SATA technológiával működő adatközpontokban.

2020. május 28. 14:47

Az AOC tíz új P2 sorozatú monitorral bővíti ki üzleti monitorkínálatát

A nagyobb méretű, fejlett csatlakoztathatósággal és képminőséggel rendelkező monitorok iránti növekvő igények korában a kijelzőkre szakosodott AOC bejelenti a professzionális felhasználóknak szánt új, P2 sorozatú monitorait. A kijelzőméretek a 21,5 hüvelykes képátlótól a (54,7 cm), 23,8 (60,4 cm) és 27 hüvelykes kápátlón (68,6 cm) át az ultraszéles 34” (86 cm) képátlóig terjedő széles skála lefedésével az AOC elismeri a felhasználók igényei és egyéni beállításai eltérőek.

2020. május 28. 13:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás