Filmpályázat a biztonságosabb internet napjára

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 22. 14:33

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma versenyt hirdetett hazai középiskolások és felsőoktatásban tanulók számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére. A nevezési határidő január 25., az alkotásokat január 31-éig várják.

A szervezők háromperces kisfilmeket várnak az internet hasznáról és veszélyeiről animáció, rövidfilm vagy riportfilm műfajban, három témában. A kreatív internet kategóriájában az internet hasznos oldalát, a felelős mobilozás témakörében az okostelefon biztonságos használatát kell bemutatni: hogyan válasszunk alkalmazásokat, eszközöket, mi történhet egy szelfivel, miután kiposztoltuk. A "hozzunk létre egy jobb internetet" kategóriába minden olyan téma benevezhető, amely kapcsolódik a biztonságos internetezéshez, de nem tartozik az első kettőbe. A nevezési határidő január 25., a kész alkotásokat január 31. éjfélig kell elküldeni a sip@gyermekmento.hu címre - közölte kedden a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a SIP magyarországi programjának konzorciumvezetője az MTI-vel.

 



Az alkotópályázat mellett versenyt hirdetnek, amelynek keretében a felhasználókat arról kérdezik, hogy szemükben mitől jó és mitől rossz egy weboldal. Keresik az ország leginkább és a legkevésbé felhasználóbarát weboldalait: elég biztonságos-e a regisztráció az adott weboldalon, zaklatja-e a weboldal készítője kéretlen felugró ablakokkal a felhasználókat, vagy épp rendezett, minden böngészőben jól megnyitható az oldal. Ilyen kritériumok alapján várják a nevezéseket. A kiírás célja, hogy felhívja a figyelmet a felhasználóbarát online tartalmak fontosságára, ösztönözze a hazai üzemeltetőket, tervezőket és fejlesztőket a minél jobb honlapok előállítására. A javaslatok beérkezési határideje január 31.

Mindkét verseny eredményhirdetését a biztonságosabb internet napján, február 10-én tartják meg. A központi konferencia mellett számos programot felsorakoztató tematikus nap egy világméretű kampány része, melynek célja, hogy felhívja a gyerekek, szüleik és a szakemberek figyelmét az online technológiák és mobileszközök felelős és biztonságos használatára. A rendezvényt az Európai Bizottság Safer Internet Programja keretében évről évre az Insafe és az INHOPE (a Biztonságosabb Internet Centrumainak hálózata és az Internet Forródrótok Nemzetközi Egyesülete) koordinálja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09