Növekszik a mobilos játékok népszerűsége

Czipperer Dia, 2015. január 28. 15:31

A mobiltelefonokon ma már számos előretelepített játék található. Ha valaki pedig még ezzel sem elégszik meg, kedvére tölthet le még többet az alkalmazás áruházakból – míg a tárhely engedi. Úgy tűnik, egyre többen kapnak rá az ízére.

Az NPD legfrissebb adataiból kiderül, hogy a felhasználók egyre többet játszanak mobilon, sőt, a játékokkal töltött idő is növekedést mutat. Míg 2012-ben egy felhasználó átlagosan 1 óra 23 percet játszott mobileszközén, addig mostanra ez már 2 órára kúszott fel. Ez 57%-os növekedést jelent két év alatt.
 

 

A kutatás arra is rávilágított, hogy a mobilplatformok közül a táblagépek emelkednek ki a sorból. A tablet-felhasználók több időt és pénzt szánnak a játékokra, mint más eszközök tulajdonosai.

 

Bár a mobileszközök való játék iránti hajlandóság egyre nő, a hagyományos játékeszközök terén mindez nem mondható el. A konzol- és számítógép-játékosok hozzávetőlegesen annyit játszanak, mint egy évvel ezelőtt.

 

Számos ingyenes játék érhető el, ám képletesen ezeknek is áruk van, hiszen az esetek többségében a sok hirdetés jelenti a kompromisszumot. Ám, sok olyan megoldás is akad, ahol bár ingyenes maga az applikáció, viszont a játékban vannak fizetős tartalmak. Ezek is egyre népszerűbbnek bizonyulnak. A kutatásból ugyanis az is kiderült, hogy a felhasználók egyre nyitottabbak az alkalmazáson belüli vásárlásokra is. A játékosok duplája vásárol ilyen módon a két évvel korábbi mutatókhoz képest.

 

A játékosok összetétele tekintetében is változott a helyzet. A játékra való hajlandóság főként a fiatal, átmeneti csoport körében szembetűnő jelenség, és a tinédzserek, valamint a fiatal felnőttek esetén csökkenés tapasztalható.

 

Forrás: Gamesindustry.biz

Kulcsszavak: mobilalkalmazás játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01