Erdélyben is lehet magyar nyelvű ECDL vizsgát tenni

forrás: Prím Online, 2015. február 2. 08:52

Folytatódik az együttműködés a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és a romániai ECDL iroda között. Az elmúlt év őszétől a két nemzeti ECDL irodának köszönhetően lehetővé vált, hogy az Erdélyben működő számos akkreditált vizsgaközpontban újra lehessen magyar nyelven is ECDL vizsgát tenni. Ehhez az NJSZT a romániai automata vizsgarendszer feladatait fordította, lektorálta és tesztelte.

Ismét lehetpőség nyílt arra Erdélyben, hogy újra magyar nyelven tehessék le az érdeklődők az ECDL viszgákat. Számos központban lehetőség van erre. „Jelenleg a rendszer további fejlesztése, a vizsgára felkészítő gyakorlótesztek véglegesítése zajlik. Társaságunk mindezt a határon túl élő magyarság érdekében, térítésmentesen végezte, illetve végzi, hogy a digitális írástudás nemzetközi tanúsítványának megszerzése határainkon túl se ütközzön nyelvi akadályokba” – nyilatkozta Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója.

 

A segítség azért is nagyon fontos, mert akinek ECDL bizonyítványa van, az 150 országban létező standard követelményeknek megfelelően rendelkezik az informatikai írástudáshoz szükséges alapvető ismeretekkel. Ráadásul, aki az ECDL rendszerbe bekerül, az alapmodulokon túl további kapcsolódó témákban is jártasságot és nemzetközi tanúsítványt szerezhet. Ilyen például az elektronikus aláírás, az IT biztonság, vagy a képszerkesztés és a webszerkesztés témája is.

 

Hazánkban az ECDL tananyagot megtanulni és levizsgázni az ország több mint 300 akkreditált vizsgaközpontjainak bármelyikében lehet. Aki úgy érzi, hogy elegendő tudással rendelkezik, az tanfolyam nélkül is vizsgát tehet. Az előzetes tudásméréshez a vizsgarendszert Magyarországon működtető NJSZT honlapján ingyenesen letölthetővé tette a valamennyi vizsgapéldát tartalmazó ECDL vizsgapéldatárat, az elektronikus aláírás modulhoz ingyenes jegyzetet is – tette hozzá Alföldi István.

Kulcsszavak: NJSZT ECDL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32
online sportfogadás