Új ügyvezető a Xerox Magyarország élén

forrás: Prím Online, 2015. február 3. 12:21

Új ügyvezető igazagató irányítja a Xerox Magyarországot. Marius Persinaru jelentős bevétel növekedésre számít a hazai piacon.

A Xerox Magyarország ügyvezető igazgatói posztját mostantól Marius Persinaru (51) tölti be, aki kiemelt szerepet szán hazánkban a termékkínálat szélesítése mellett, az outsourcing szolgáltatások bővítésének. Célja, hogy a nagyvállalatoktól kezdve a kis-és közepes vállalkozásokig mindenki számára hozzáférhetővé váljanak a dokumentumkezelést könnyítő, egyedi problémákra szabott, költséghatékony Xerox megoldások.
 

 

A bukaresti Politechnikai Intézetben mérnöki diplomát szerző szakember 1998 óta dolgozik a Xerox-nál. Tizenegy évig a cég romániai és moldovai piacokért felelős leányvállalatnál töltött be vezetői pozíciókat. Előbb logisztikai menedzserként, majd a partnerkapcsolatokat gondozó igazgatóként végezte a munkáját. Elért eredményeinek köszönhetően előléptették és 2004-ben kinevezték a Xerox Románia élére. Az ügyvezetőséget öt évvel később angliai megbízásra cserélte. A Xerox fejlődő piacokat felügyelő divíziójához került. Itt alelnökként foglalkozott a közép – és dél amerikai, az afrikai, a közép-európai, a közel-keleti, az indiai és az orosz régióban az üzleti lehetőségek felkutatásával, a Xerox helyi pozícióinak erősítésével.

 

2012-ben ismét operatív megbízást vállalt. Különböző vezetői feladatokat ellátva közreműködött a cseh és a szlovák leányvállalat megújításában. Ezzel párhuzamosan a török, az izraeli és a közép-európai piacokra fókuszálva új kereskedelmi stratégiát dolgozott ki, amelynek köszönhetően a Xerox ma is a régió meghatározó dokumentumkezelési szolgáltatójaként aratja a sikereit. Ezt a megbízást lezárva érkezett az idei év elején a Xerox Magyarország élére.

 

A románul, franciául és angolul beszélő Marius Persinaru a stratégiai menedzsment, illetve a Lean Six Sigma fejlesztési programok területén is tapasztalt szakembernek számít. 2009-ben az Év Üzleti Vezetőjének választotta a tekintélyes román gazdasági magazin, a Business Review.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05