Véradás mobilalkalmazást készített a Vöröskereszt

Czipperer Dia, 2015. február 3. 13:14

A Magyar Vöröskereszt egy új mobilalkalmazást mutatott be, melynek segítségével a véradások időpontjairól és helyszíneiről lehet tájékozódni. Az applikáció tárolja, és térképen is megjeleníti a lehetőségeket.

„Véradás – Vöröskereszt” néven érhető el és tölthető le a Magyar Vöröskereszt hivatalos mobilalkalmazása, mely a véradók tájékozódását könnyíti meg. Az appon belül a felhasználók eligazodhatnak a különféle helyszínek és időpontok között, és térképen is megtekinthetik, hol van az adott véradó hely.

 

A Magyar Vöröskereszt célja, hogy a digitális platformokon is terjeszkedjen, ezáltal több emberhez jusson el a véradás, életmentés fontosságának üzenete. A véradásokkal kapcsolatban egy weboldalt is üzemeltetnek, ahol szintén minden fontos információ megtalálható. Most ezt a felületet is megújították.

 

Az alkalmazás pedig nemcsak az informálódásban lehet hasznos segítség, hanem azt is megtudhatja valaki – egy kérdőív formájában – hogy adhat-e vért. Különféle, véradással kapcsolatos hírek is elérhetők az appon belül, illetve arra is van lehetőség, hogy az illető közösségi oldalakon, másokkal is megoszthassa a véradással kapcsolatos információit.
 

 Az alkalmazás Android (balra) és Windows Phone platformon (jobbra)


Az alkalmazás, amelyet az EPAM önkéntesen fejlesztett a Vöröskereszt számára, egyelőre Android és Windows Phone rendszerű eszközökre érhető el, hamarosan azonban iOS alapú készülékekre is letölthető lesz az AppStore-ból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48