Véradás mobilalkalmazást készített a Vöröskereszt

Czipperer Dia, 2015. február 3. 13:14

A Magyar Vöröskereszt egy új mobilalkalmazást mutatott be, melynek segítségével a véradások időpontjairól és helyszíneiről lehet tájékozódni. Az applikáció tárolja, és térképen is megjeleníti a lehetőségeket.

„Véradás – Vöröskereszt” néven érhető el és tölthető le a Magyar Vöröskereszt hivatalos mobilalkalmazása, mely a véradók tájékozódását könnyíti meg. Az appon belül a felhasználók eligazodhatnak a különféle helyszínek és időpontok között, és térképen is megtekinthetik, hol van az adott véradó hely.

 

A Magyar Vöröskereszt célja, hogy a digitális platformokon is terjeszkedjen, ezáltal több emberhez jusson el a véradás, életmentés fontosságának üzenete. A véradásokkal kapcsolatban egy weboldalt is üzemeltetnek, ahol szintén minden fontos információ megtalálható. Most ezt a felületet is megújították.

 

Az alkalmazás pedig nemcsak az informálódásban lehet hasznos segítség, hanem azt is megtudhatja valaki – egy kérdőív formájában – hogy adhat-e vért. Különféle, véradással kapcsolatos hírek is elérhetők az appon belül, illetve arra is van lehetőség, hogy az illető közösségi oldalakon, másokkal is megoszthassa a véradással kapcsolatos információit.
 

 Az alkalmazás Android (balra) és Windows Phone platformon (jobbra)


Az alkalmazás, amelyet az EPAM önkéntesen fejlesztett a Vöröskereszt számára, egyelőre Android és Windows Phone rendszerű eszközökre érhető el, hamarosan azonban iOS alapú készülékekre is letölthető lesz az AppStore-ból.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39