Minden hazai vállalkozás indulhat az InnoMax Díjért

forrás: Prím Online, 2015. február 4. 10:31

Minden eddiginél több kategóriában lehet pályázni idén februártól az Invitel által 2009-ben életre hívott InnoMax Díjra. Az idei év legnagyobb újdonsága, hogy 2015-től az Invitel ügyfelei mellett bármely magyar vállalat megmérettetheti magát az innovációs seregszemlén, valamint a korábbi évektől eltérően megvalósult projektek helyett projektötletekkel lehet nevezni az InnoMax Business Díjra. A civil szervezetek mellett pedig az általános és középiskolák kreatív elképzelései is teret kapnak az InnoSchool kategóriában.

Az Invitel immár hatodik alkalommal indítja el az InnoMax pályázatot, melynek keretében a hazai innovatív törekvéseket és kezdeményezéseket támogatja több millió forint értékű infokommunikációs szolgáltatásokkal. A díjak sorsáról idén is rangos szakmai zsűri dönt, az Invitel 2015. március 31-ig várja a pályázatokat.

 



Bármely hazai cég pályázhat az InnoMax Business Díjra
Az InnoMax megújuló üzleti kategóriáiban az 5-19 fős, a 20-69 fős és a 70 fő feletti hazai gazdasági társaságok projektötleteit várják, melyek továbbra is Invitel szolgáltatásokat nyerhetnek, méretüktől függően 500 ezer, 1 millió illetve 2 millió forint értékben. A tavalyi évhez hasonlóan a díj mellett értékes médiamegjelenésekkel is gazdagodnak a nyertesek.

Az Invitel ugyanakkor továbbra is nagyra értékeli meglévő ügyfelei hűségét, így számukra megalapította az InnoMax Hűség Díjat, amelyre a vállalatok és intézmények továbbra is megvalósult projektekkel pályázhatnak, méretüktől függetlenül.


InnoSchool – új kategória az iskoláknak

Az Invitel 2015-től InnoSchool néven új kategóriát hirdet, amelyben valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhat. „A jövő iskolája!” mottóval induló kategória célja, hogy olyan kreatív pályaművek megszületését segítse elő, melyek az infokommunikáció oktatásban, a tudás megszerzésében betöltött jövőbeni szerepét járják körbe. A nyertes intézmények közösségi tereikhez térítésmentes WiFi lefedést, vagy ezzel egyenértékű infokommunikációs szolgáltatást nyerhetnek az Inviteltől.

Fiatalos lendület az InnoApps kategóriában

A hazai fiatal „fejlesztők” számára kivételes lehetőség a 2010-ben alapított InnoApps Díj, amely teret biztosít tehetségük megmutatásához. 2014 óta pedig már azon jelentkezők pályázatait is várják, akik nem vesznek részt iskolarendszerű képzésben, de még nem töltötték be 30. életévüket. Itt a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is csak már megvalósított, működő alkalmazásokkal, szoftverekkel, webes fejlesztésekkel lehet pályázni. A munkához, tanuláshoz kötődő alkalmazásokkal a Ne Szórakozz!, míg a játékos fejlesztésekkel a Szórakozz! kategóriában indulhatnak a jelentkezők.

A nonprofit is profitálhat az InnoMax pályázaton

A nonprofit szervezetek felbecsülhetetlen munkát végeznek, a jelenlegi gazdasági környezetben azonban egyre nehezebben találnak támogatókra. Ezért az Invitel a tavalyi évben a nonprofit és civil szervetek részére külön kategóriát indított. A pályázók projektötletekkel jelentkezhetnek, melyek megvalósítását az Invitel szolgáltatások és szakmai tanácsadás formájában támogatja. A nyertes szervezetek az Invitel szolgáltatásai közül 500.000 forint értékben használhatják fel azokat a termékeket, szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van projektötletük megvalósításához.

 



A visszaszámlálás elkezdődött

A 2015-ös InnoMax Business, Hűség, Nonprofit, InnoApps és InnoSchool Díjakra február 3-tól lehet pályázni. A jelentkezéssel kapcsolatos információk és részletek már elérhetők a vállalat InnoMax-ról szóló weboldalán.

Az InnoMax pályázaton a kategóriák száma és a benyújtott pályázatok színvonala egyaránt évről évre nő, és október elején a Magyar Adományozói Fórum (MAF) független bíráló bizottsága Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategóriában második, míg a Leginnovatívabb Támogatói Program Kategóriában harmadik díjjal jutalmazta a kezdeményezést.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

2024. február 15. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15