PIXMA MX495: új multifunkciós nyomtató a Canontól

forrás: Prím Online, 2015. február 5. 08:04

A Canon PIXMA nyomtatócsaládjának új tagja, a PIXMA MX495 lakásokba és kisebb irodákba egyaránt ideális. A készülék, amely az MX395 modell utódja, a csatlakoztatási lehetőségek teljes tárházát kínálja a Wi-Fi-től a Canon továbbfejlesztett PIXMA Cloud Link kapcsolatáig.

Nyomtatás bárhonnan, szkennelés bárhová

 

Az MX495 egy olyan multifunkciós eszköz, amely egyaránt alkalmas nyomtatásra, másolásra, szkennelésre és faxolásra is, és mindezt elérhető áron kínálja.

 

Az integrált Wi-Fi révén az MX495 egyszerre több asztali számítógéphez, notebookhoz és vezeték nélküli eszközhöz csatlakoztatható. Kiváló választás, ha dokumentumok, PDF-állományok, e-mailek vagy bemutatók nyomtatására van szükség, de akkor is jól jön, ha egy-egy fényképet szeretnénk kitenni a falra. Az Apple AirPrint™ és Google CloudPrint™ kompatibilitás, valamint a PIXMA Printing Solutions alkalmazás használata (amelyek egyszerűen letölthetők az App Store vagy a Google Play webáruházból) révén a felhasználók mindig könnyedén csatlakozhatnak a készülékhez.

 

 

Az MX495 emellett a Canon PIXMA Cloud link használatára is képes, ami lehetővé teszi a dokumentumok és képek kinyomtatását olyan felhőszolgáltatásokból, mint a Google Drive, Dropbox, Facebook és OneDrive. Így rengeteg idő megspórolható, hiszen nem kell egy-egy tárgyalás, vagy nyaralás végéig várni, a felhőnek köszönhetően ugyanis bármikor, bárhonnan elindítható a nyomtatás, és mire vége a megbeszélésnek vagy a vakációnak, addigra a kiválasztott dokumentum vagy fénykép már a nyomtatóban vár.

 

A felhasználók dokumentumaikat JPEG és PDF formátumban is beolvashatják, melyeket aztán könnyedén a felhőben található fiókjukra vagy okoseszközeikre menthetnek a PIXMA Printing Solutions alkalmazással. A dokumentumok beolvasás után e-mailben, csatolmányként is elküldhetők. Az MX495 emellett Hozzáférési pont módban (Access Point Mode) is működik, így az okostelefonok és táblagépek internetkapcsolat nélkül is összekapcsolhatók a nyomtatóval.

 

Kiváló szoftverek

 

A Canon PIXMA család többi tagjához hasonlóan az MX495-höz is jár a Canon My Image Garden. Ez a Canon PIXMA termékekhez korábban elérhető összes szoftvert egyetlen könnyen használható felület alá gyűjti, így gyorsan és zökkenőmentesen elérhető az összes nyomtatási és szkennelési funkció. A PIXMA Printing Solutions alkalmazásból elérhető Easy-PhotoPrint+ szoftver képsablonokat, üdvözlőkártyákat és naptárformátumokat is tartalmaz, amelyek fényképekkel kiegészítve egyszerűen kinyomtathatók a barátok vagy családtagok számára.

 

 

A Canon PIXMA MX495 hihetetlenül nagy felbontású képek nyomtatására alkalmas, hiszen mindössze 0,000000000002 liternyi tintacsepp felhasználásával akár 4800 dpi felbontás is elérhető. Összehasonlításképpen fontos tudni, hogy nyomdai célokra a 300 dpi, vagy annál nagyobb felbontású képek alkalmasak.

 

Kompakt méret

 

Az MX495 letisztult formanyelve mellett igazán helytakarékos: elődjénél 30%-kal kisebb, így tökéletesen illeszkedik minden otthonba vagy kisirodába.

 

Elérhetőség

 

A PIXMA MX495 2015 márciusától lesz elérhető Európában.

 

 

PIXMA MX495  – legfontosabb jellemzők:

 

- FINE festékkazetta 2 pikoliteres tintacseppekkel és akár 4800 dpi nyomtatási felbontással

- ISO ESAT: 8,8 kép/perc (FF), 4,4 kép/perc (színes)

- Opcionális XL festékkazetták

- Wi-Fi kapcsolat és Hozzáférési pont mód

- PIXMA Printing Solutions alkalmazás

- Apple AirPrint és Google Cloud Print kompatibilitás

- PIXMA Cloud Link (nyomtatás és lapolvasás)

- Szkennelés e-mailbe

- Easy-PhotoPrint+
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

Az MMD bemutatja az USB-C dokkolóval rendelkező Philips 346B1C monitort

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C funkcióval rendelkező, 34 hüvelykes ívelt UltraWide VA LCD Philips 346B1C monitor piacra kerülését. 

2019. október 17. 09:00

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Itt a legsokoldalúbb színes, digitális, vágott lapos nyomdagép

A Xerox két új opcionális funkcióval bővíti a Xerox az iGen 5 digitális nyomdagépét: az extra hosszú lapadagalóval (XLS) valamint a fluoreszkáló sárga száraztintával. 

2019. október 4. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás