Robot fogadja az ügyfeleket egy japán bankban

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 5. 15:27

Humanoid robotot állít tavasztól egyes fiókjai vevőszolgálatára egy tokiói bank.

A Tokyo Mitsubishi UFJ szóvivője elmondta, hogy a NAO nevű prototípus egyelőre próbaképpen áll munkába a bank egyes fiókjaiban Tokióban.

Az 58 centiméter magas és 5,4 kilogramm súlyú robotot kamerákkal és mikrofonnal szerelték fel, a bankba belépéskor fogja fogadni az ügyfeleket. Amint az ügyfél közli jövetele célját, feladata, hogy a megfelelő ablakhoz irányítsa őt.

 A humanoid robot 19 nyelven képes kommunikálni, a gesztikulálásban 25 mozgó ízület segíti. A bank reményei szerint segíthet majd abban, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékok ideje alatt megnövekvő számú külföldi ügyfelek igényeit kielégítse.

A próbaidőszakban a robot együtt dolgozik a bank munkatársaival, ez idő alatt azt vizsgálják, hogyan reagálnak az emberek érdeklődésére. Ezután dönt arról a bank, hogy hivatalosan alkalmazza-e.

A NAO-t az Aldebaran Robotics nevű francia cég, a Softbank Corp. japán távközlési konszern leányvállalata építette.


Fotó: Getty Images

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az OPPO csatlakozik a Matter otthonautomatizálási szabványhoz

Az OPPO globális okoseszköz márka és a Connectivity Standards Alliance (CSA) bejelentette, hogy az OPPO a szövetség törzstagjává válik, és vezető szerepet fog vállalni az iparágat egyesítő Internet of Things (IoT) kapcsolati protokoll, a Matter fejlesztésében és népszerűsítésében.

2021. október 24. 14:30

Kutatás a céges jelszómenedzsmentről

Minden nap használod, az értékeidért felel, de könnyű ellopni. Mi az?
Olyan digitális hitelesítő adatról van szó, amely elemi szerepet játszik az információ biztonságában. Érdekessége, hogy nagyon könnyen rossz kezekbe kerülhet, ha nem úgy tároljuk, ahogy azt illene. Ez a jelszó, amivel mind a privát, mind a céges adatkezelés során találkozol.

2021. október 24. 11:59

Mondd mivel játszol és megmondom, ki vagy!

2021.10.08-án indult el az Ország Játéka szavazás, ahol hét kategóriában, több mint hatvan Játék versenyez majd a legjobb helyekért. Ennek kapcsán kérdeztük Tóth Zsuzsát, a Bárányfelhő Gyermek Fejlesztőközpont alapítóját és vezetőjét a játékról, a játékokról és szerepükről a gyermekek fejlődésében.

2021. október 24. 10:11

Mesterséges intelligenciával ismerkedtek a jövő női mérnökei a Telekom székházban

A Nők a Tudományban Egyesület által szervezett Lányok Napján a technológiai pálya különböző szakmáiról tudhattak meg többet az érdeklődő középiskolások. A rendezvényhez kapcsolódva a Magyar Telekom és a T-Systems közel száz diáklányt fogadott székházukban, ahol női vezetői életpályák mellett megismerhették a SNOC, az 5G hálózat, a data központ és az üzleti mesterséges intelligencia, Vanda működését.

2021. október 23. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20