Ezentúl kötelező lesz valós névvel regisztrálni

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 5. 10:31

Az internetes szolgáltatások használóinak ezentúl kötelezően valós nevükkel kell regisztrálniuk, miközben ettől eltérő lehet megjelenő felhasználónevük. Utóbbiak és a hozzájuk tartozó képek, ábrák megválasztásánál azonban meg lesz kötve a kezük - ismertették  Pekingben a kínaiak internethasználatának új szabályait tartalmazó csomagot.

A blogokban, mikroblogokban, azonnali üzenetküldő szolgáltatásokban, online fórumokon, a cikkek kommentjei között és másutt március elsejétől már nem fordulhatnak elő olyan azonosítók, álnevek, fotók, amelyek becsületsértők, államellenesek, vagy sértik a közérdeket, a törvényeket, a vallást; veszélyeztetik a nemzetbiztonságot, a társadalmi stabilitást, illetve a szuverenitást, alkalmasak az etnikumok közti gyűlöletkeltésre, rémhírterjesztésre, valamint erőszakra hívnak fel. A szabályok a kínai szárazföldön élő csaknem 650 millió internetezőre vonatkoznak.

A döntést a kibertér állami felügyeletét ellátó hivatal vezetője, Hszü Feng jelentette be. A hivatal honlapján közzétett dokumentum szerint a felhasználónevekkel széles körben visszaéltek, például nem kevesen Putyin vagy Obama néven írták bejegyzéseiket, míg mások nevei azt a látszatot keltették, hogy kormányzati, vagy pártszervek a közlést kiadók, a hozzászólók.

A felhasználóazonosítás szabályozásának célja az, hangoztatták, hogy eltüntessék a hiteltelen, valótlan és megtévesztő információkat. Közölték, hogy a hamis adatokkal regisztrálókat vagy az új szabályokat megsértőket eltiltják az adott weboldal használatától.

Peking már korábban is több alkalommal kezdeményezte a valós névvel történő regisztrációt, s bár átütő eredményt nem ért el, sajtóhírek szerint a közösségi média legnépszerűbb kínai csevegőprogramjának, a WeChat felhasználóinak több mint 80 százaléka tartotta magát ehhez.

A WeChat szolgáltatója ugyancsak szerdán külön közleményben tudatta, hogy hatékony fellépésre készül a plagizálókkal, a különböző tartalmak jogosulatlan közlésére, másodközlésére, eltulajdonítására vetemedőkkel szemben. Utalt rá, hogy a panaszok számából ítélve elterjedt jelenségről van szó. A szolgáltató a renitenseket fiókjuk 7, 15, majd 30 napos felfüggesztésével fogja büntetni, az ötödszörre is visszaesőket pedig kizárja a rendszerből. A WeChat közönségét a visszaélések bejelentésére biztatták.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

2020. május 28. 19:13

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

A koronavírus elhozta az e-aláírás forradalmát

Globális robbanás zajlik az e-aláírások piacán. Kanadától Indonéziáig a világ legtöbb kormányzata igyekszik olyan jogi és szabályozási környezetet teremteni, amellyel ösztönzik és segítik az elektronikus aláírás használatát. Ez alól Magyarország sem kivétel, a vírushelyzet miatt - egyelőre ideiglenesen - változott a szabályozás, már személyes megjelenés nélkül, távolról, videoazonosítással is bárki kiválthat webes e-aláírást.

2020. május 28. 16:11

7,68 TB kapacitású adatközponti SSD-ket mutatott be a Kingston

A Kingston Digital bemutatta adatközponti meghajtóinak 7,68 TB* kapacitású változatát, melyek közül a Data Center 500R (DC500R) és 450R (DC450R) SATA modellek szállítását már meg is kezdte. A DC1000M 7,68TB U.2 NVMe szállítása pedig júniusban indul. A nagyobb tárkapacitású SSD-k szigorú szolgáltatásminőségi (QoS) követelményeket teljesítve, alacsony késleltetés mellett kiszámítható I/O-sebességet nyújtanak az NVMe és/vagy SATA technológiával működő adatközpontokban.

2020. május 28. 14:47

Az AOC tíz új P2 sorozatú monitorral bővíti ki üzleti monitorkínálatát

A nagyobb méretű, fejlett csatlakoztathatósággal és képminőséggel rendelkező monitorok iránti növekvő igények korában a kijelzőkre szakosodott AOC bejelenti a professzionális felhasználóknak szánt új, P2 sorozatú monitorait. A kijelzőméretek a 21,5 hüvelykes képátlótól a (54,7 cm), 23,8 (60,4 cm) és 27 hüvelykes kápátlón (68,6 cm) át az ultraszéles 34” (86 cm) képátlóig terjedő széles skála lefedésével az AOC elismeri a felhasználók igényei és egyéni beállításai eltérőek.

2020. május 28. 13:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás