Ezentúl kötelező lesz valós névvel regisztrálni

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 5. 10:31

Az internetes szolgáltatások használóinak ezentúl kötelezően valós nevükkel kell regisztrálniuk, miközben ettől eltérő lehet megjelenő felhasználónevük. Utóbbiak és a hozzájuk tartozó képek, ábrák megválasztásánál azonban meg lesz kötve a kezük - ismertették  Pekingben a kínaiak internethasználatának új szabályait tartalmazó csomagot.

A blogokban, mikroblogokban, azonnali üzenetküldő szolgáltatásokban, online fórumokon, a cikkek kommentjei között és másutt március elsejétől már nem fordulhatnak elő olyan azonosítók, álnevek, fotók, amelyek becsületsértők, államellenesek, vagy sértik a közérdeket, a törvényeket, a vallást; veszélyeztetik a nemzetbiztonságot, a társadalmi stabilitást, illetve a szuverenitást, alkalmasak az etnikumok közti gyűlöletkeltésre, rémhírterjesztésre, valamint erőszakra hívnak fel. A szabályok a kínai szárazföldön élő csaknem 650 millió internetezőre vonatkoznak.

A döntést a kibertér állami felügyeletét ellátó hivatal vezetője, Hszü Feng jelentette be. A hivatal honlapján közzétett dokumentum szerint a felhasználónevekkel széles körben visszaéltek, például nem kevesen Putyin vagy Obama néven írták bejegyzéseiket, míg mások nevei azt a látszatot keltették, hogy kormányzati, vagy pártszervek a közlést kiadók, a hozzászólók.

A felhasználóazonosítás szabályozásának célja az, hangoztatták, hogy eltüntessék a hiteltelen, valótlan és megtévesztő információkat. Közölték, hogy a hamis adatokkal regisztrálókat vagy az új szabályokat megsértőket eltiltják az adott weboldal használatától.

Peking már korábban is több alkalommal kezdeményezte a valós névvel történő regisztrációt, s bár átütő eredményt nem ért el, sajtóhírek szerint a közösségi média legnépszerűbb kínai csevegőprogramjának, a WeChat felhasználóinak több mint 80 százaléka tartotta magát ehhez.

A WeChat szolgáltatója ugyancsak szerdán külön közleményben tudatta, hogy hatékony fellépésre készül a plagizálókkal, a különböző tartalmak jogosulatlan közlésére, másodközlésére, eltulajdonítására vetemedőkkel szemben. Utalt rá, hogy a panaszok számából ítélve elterjedt jelenségről van szó. A szolgáltató a renitenseket fiókjuk 7, 15, majd 30 napos felfüggesztésével fogja büntetni, az ötödszörre is visszaesőket pedig kizárja a rendszerből. A WeChat közönségét a visszaélések bejelentésére biztatták.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Találjuk meg együtt Magyarország legnépszerűbb játékait!

Neked mi a kedvenc játékod? Sokszor halljuk ezt a kérdést, de van erre jó válasz valójában? Van kedvenc játékunk, ha gyerekekkel vagyunk, van kedvenc játékunk, ha egyedül ütnénk el az időt, van kedvenc játékunk, ha kevés időnk van, és van megfelelő választás a hosszú téli estékre. Nem beszélve arról, hogy életkor és érdeklődési kör szerint is változik a kedvenc. Woody jó fej, de egy ideje már a padláson van, míg a kedvenc társasjáték kiemelt helyet kapott a könyvespolcon.

2021. október 15. 18:53

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

A nők arányának növelését szorgalmazza az IKT szektorban a Huawei

A nők számának növelése a technológiai területeken kiemelt érdek, Magyarországon is támogatni kell a női mérnökök, műszaki végzettségűek minél nagyobb arányát az IKT ágazatban. Ezért a Huawei Technologies bejelentette, csatlakozik a Woman in Technology Hungary Egyesülethez, hogy jó példák felkeresésével, bemutatásával és képzések támogatásával tegye vonzóbbá Magyarországon a nők, lányok számára a technológiai ágazatot. A vállalat lépése különösen annak fényében jelentős, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt tíz évben tovább csökkent - 19,6-ról 17,2 százalékra - az informatikai, műszaki végzettséggel foglalkoztatott nők aránya az EU-ban.

2021. október 15. 16:01

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20