Ingyenes Google eszközök magyarországi civil szervezeteknek

forrás: Prím Online, 2015. február 5. 12:28

Magyarországra is megérkezett a "Google Nonprofit Szervezeteknek" program, amely havonta több mint 2,5 millió forintnak megfelelő ingyenes hirdetési keretet nyújt, videók készítését biztosítja, valamint ingyenes irodai szoftvercsomagot kínál. A "Google Nonprofit Szervezeteknek" programhoz a világ 12 országából csatlakozhatnak, Magyarországon a TechSoup nemzetközi szervezet helyi partnerével, a NIOK Alapítvánnyal együttműködésben, a CivilTech Program keretében érhető el.

A “Google Nonprofit Szervezeteknek” segítségével a magyarországi nonprofit szervezetek olyan ingyenes eszközöket használhatnak, melyekkel nemcsak időt és pénzt spórolhatnak, hanem munkájukat átfogó módon tehetik eredményesebbé:

·         A Google Ad Grantsszel webhelyük reklámját helyezhetik el a Google hirdetési rendszerében, ahol akár havi 10 000 dollárnyi (több mint 2,5 millió forintos) hirdetési keretet használhatnak ingyenesen. A Google AdWords hirdetéseken keresztül könnyebben felhívhatják a figyelmet küldetésükre és kezdeményezéseikre, hogy minél több emberhez juttassák el üzenetüket.

·         A YouTube Nonprofit program segítségével egyszerűbben bemutatkozhatnak és közelebbről is megmutathatják, mivel foglalkoznak. A YouTube-on megnövelt feltöltési kapacitás áll a rendelkezésükre, csatornájukat jobban testreszabhatják, így sikeresebben mozgósíthatják a nézőket.

·         A Google Apps Nonprofit Szervezeteknek a cégeknek szóló Google Apps irodai szoftvercsomag ingyenes változata, amely egyebek mellett tartalmazza a Gmailt, a Google Dokumentumokat és a Google Naptárat. A nonprofit szervezetek így hatékonyabbá és kényelmesebbé tehetik a mindennapi munkát: dokumentumaikat az interneten, a felhőben tárolhatják, ezeken egyszerre, közösen dolgozhatnak.

Magyarországon a - most induló Google Nonprofit Szervezeteknek program előzményeként - 2013 december óta elérhető ingyenes Google Ad Grants hirdetési keret egyik sikeres felhasználója a WWF Magyarország. Ők arról számoltak be, hogy nemcsak a karácsonykor meghirdetett farkasvédelmi program, és a tavaszi SZJA 1% felajánlásával kapcsolatos kampány jutott el jóval több emberhez, de olyanokat is megszólíthattak az ingyenes hirdetéseknek köszönhetően, akikhez máshogy nem, vagy csak sokkal nehezebben jutottak volna el.

Azokban az országokban, ahol már elindult a Google Nonprofit Szervezeteknek program, számos nonprofit szervezet számolt be jelentős eredményekről. Az észak-amerikai Direct Relief nevű szervezet a világ katasztrófa sújtotta, és szegény vidékein nyújt orvosi segítséget, a “Google Nonprofit Szervezeteknek” program keretében a Google AdWords segítségével egy millió dollár adományt tudott gyűjteni. A Mental Health nevű mentális egészséggel foglalkozó szervezet honlapját pedig 25%-kal többen látogatták azután, hogy csatlakozott az ingyenes programhoz.

A Google a TechSoup Global szervezet és magyarországi partnere a NIOK Alapítvány segítségével indítja el a programot Magyarországon. A programhoz azok a Magyarországon bejegyzett nonprofit szervezetek csatlakozhatnak, akik az ezen a linken olvasható feltételeknek is megfelelnek. A Google az interneten élőben közvetített oktatásokat is szervez a közeljövőben. Ezekhez a Hangout on Airen közvetített tájékoztató előadásokhoz bárki csatlakozhat, így a szervezetek megtudhatják, hogy hozhatják ki a legtöbbet maguk számára a programból. Az előadások pontos időpontjai a Google Ground honlapjára kerülnek fel hamarosan.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Debütál a ChatMate, az interaktív chatbot

Mára az internet és az okostelefonok a fiatalok életének szerves részévé váltak, azonban a túlzott online jelenlét és a felkészületlen nethasználat folyamatos kockázatot jelenthet, miközben éppen ezt, a 13-18 éves korosztályt nehéz elérni a tudatosító programokkal. A március 27. és 31. között zajló Digitális Témahét alkalmából a fiatalok szokásaira rezonálva egy új online megoldást indít a ProSuli: a ChatMate interaktív módon ad tudást az online zaklatás, a digitális lábnyom és a digitális jóllét témakörökről, amelyben a fiatalok segítőpartnere a színész-énekes Miller Dávid.

2023. március 27. 21:20

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

2023. március 27. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08