Az USA-ban átvette a vezetést az iOS

Czipperer Dia, 2015. február 6. 11:37

A tavalyi év utolsó negyedéves (Q4) eredményei arról tanúskodnak, hogy az Egyesült Államok piacán az iOS bizonyult a legnépszerűbb operációs rendszernek. Igaz, csak egy hajszálnyival előzte meg az Androidot.

A Kantar Worldpanel ComTech elemzése szerint az USA-ban átvette a vezetést az iOS a mobil operációs rendszerek körében. A Q4-es időszak mutatói szerint 0,1%-kal előzte meg a Google Android platformját. 2012 utolsó negyedéve óta nem volt példa hasonlóra.

 

A Kantar adatai szerint 2014 utolsó három hónapjában az Egyesült Államokban eladott készülékek 47,7%-án iOS, 47,6%-án pedig Android rendszer futott. A Windows Phone jelentős lemaradással, 3,8%-kal birtokolja a harmadik helyet, a negyedik pedig a BlackBerry a maga 0,3%-ával.
 


Az ünnepi szezonban az Apple iPhone 6 modellje volt a legkelendőbb mobiltelefon az USA-ban, és nemcsak az öncélú vásárlást tekintve, hanem a karácsonyra ajándékozott telefonok sorában is listavezető volt. A második legkelendőbb mobil pedig a Samsung zászlóshajó Galaxy S5 mobilja volt.

 

A márkahűség tekintetében szintén az Apple áll az első helyen 87%-kal az USA-ban és Európában. Az Android gyártók közül pedig egyértelműen a Samsung emelkedik ki a sorból a maga 62%-ával.

 

Bár az USA mutatói az iOS sikerét támasztják alá, a világ vezető mobilplatformja még mindig az Android: 66,1%-os piaci részesedéssel Európában, valamint 77%-kal Kínában.

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: tech.co

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

HR digitalizáció a pandémia után: globális toborzás és virtuális irodák

A pandémia előre nem látható ütemben változtatta meg a munka világának több aspektusát is: a távmunka térnyerésén túl létrejöttek az akár teljesen virtuális vállalatok, a munkaerő-toborzás lokálisból globális lett, a munkáltatók és a munkavállalók is tudatosabbá váltak a fenntarthatóság terén. Közben az újabb generációk erősebben keresik a virtuális élményeket – derül ki a Deloitte kutatásából.

2021. október 21. 14:09

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

2021. október 21. 12:40

A Sport TV podcastjai a Betone Networknél

Sport tematikájú podcast műsorokkal gyarapodott a Betone Network portfóliója. Az idén indult cég felel a jövőben a Sport TV Lesen vagyunk, Kézi vezérlés, Extra Inning és Karanténcast műsorainak értékesítéséért. Ezekkel immár huszonhat podcast található meg a Betone Network hálózatában. 

2021. október 21. 11:12

1,2 milliárd forint jogdíjat fizet az EJI

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) 1,2 milliárd forint jogdíjat fizet ki több mint 75 ezer magyar és külföldi előadóművésznek. A most lezárt audiovizuális nagyfelosztás eredményeként a legmagasabb jogdíj tizenegymillió forint, a tíz legmagasabb jogdíjban részesülő előadóművész együttesen 71 millió forintot kap műsoraik 2020-as felhasználása után.

2021. október 21. 09:47

Fenntarthatóságban világelsők között a Magyar Telekom

A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján.

2021. október 20. 21:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20