Mobilszolgáltatóban vásárolt többséget a BT

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 6. 15:27

A British Telecom (BT) 12,5 milliárd font-sterlingért (16,74 milliárd euró) megvásárolta a Deutsche Telekom (DT) és az Orange leányvállalatát, az EE mobilszolgáltatót - jelentette be a BT és a DT közös közleményben.

A vételár 5,1 milliárd font értékű hányadát a BT saját részvényeivel fizeti ki a DT-nek, így 12 százalékos részesedéssel a Deutsche Telekom lesz a BT legnagyobb részvényese.

"A tranzakció lényegesen messzebb mutat annál, mint hogy létrejön Európa második legnagyobb nemzeti piacán a legnagyobb mobil- és vezetékes távközlési szolgáltató vállalat" - mondta Tim Höttges, a DT igazgatótanácsának az elnöke. A BT és a DT az üzlettel a jövőbeni szoros együttműködés alapjait veti meg - mutatott rá, hangsúlyozva, hogy a DT egy tagot delegál a BT felügyelő bizottságába.

Nagy-Britanniában eddig is az EE volt a legnagyobb mobilszolgáltató, mivel a BT már jó egy évtizede kivonult a mobil üzletágból, megőrizte viszont piacvezető szerepét a vezetékes és a szélessávú internet szolgáltató üzletágban. Az EE átvételével a BT a piac élére került mind a mobil, mind a vezetékes üzletágban.

A brit mobiltelefon piacon kiélezett verseny dúl és erős a konszolidációs nyomás. Eladósorba került már a spanyol Telefónica brit leányvállalata, az O2 UK is. A spanyol tulajdonossal jelenleg a hongkongi Hutchison Whampoa folytat exkluzív tárgyalásokat a mobilszolgáltató megvásárlásáról. Becslések szerint a cég 9,25 milliárd font-sterlingért cserélhet gazdát. A Hutchison Whampoa a Three mobilszolgáltató tulajdonosaként már jelen van a brit piacon.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27