Két nagy zoomos, azonnali megosztást kínáló COOLPIX fényképezőgép a Nikontól

forrás: Prím Online, 2015. február 12. 08:23

A Nikon COOLPIX termékcsalád két új nagy zoomos, azonnali megosztási funkciót kínáló fényképezőgéppel bővült – a dönthető COOLPIX S9900 és a karcsú S7000 modellel.

COOLPIX S9900

 

A 16 megapixeles COOLPIX S9900 segítségével könnyen megtalálhatja saját, egyedi nézőpontját. A nagy, dönthető LCD-monitornak köszönhetően korlátlan komponálási szabadságot kínál, a részleteket és az eseményeket pedig a 30x-os optikai zoom hozza testközelbe, amely 60x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom segítségével. A megosztás a beépített Wi-Fi-nek és az NFC-kompatibilitásnak köszönhetően azonnali is lehet – csupán annyi a dolga, hogy a fényképezőgépet megfelelő intelligens eszközhöz érinti –, a fényképezési helyszín meghatározásában és feljegyzésében pedig a beépített GPS/GLONASS/QZSS funkció segít. Akár 30 helyszínt is nyomon követhet a beépített világtérképen, teljes HD videókat rögzíthet (1080/60p), illetve lenyűgöző időzített videókat készíthet a beépített funkciók használatával. A módválasztó tárcsával könnyen válthat az expozíciós módok (P/S/A/M) között, és egyedivé teheti fényképeit.
 


 

COOLPIX S7000

 

A 16 megapixeles COOLPIX S7000 egy karcsú fényképezőgép, amely 20x-os optikai zoomot kínál, amely akár 40x-re is bővíthető a Dynamic Fine Zoom funkcióval, így garantáltan nem marad le semmilyen fontos eseményről – legyen az közel vagy távol. A közösségi élményekről sem kell lemondania, fényképeit egyszerűen megoszthatja: a fényképezőgép NFC-kompatibilis, és elég hozzáérinteni megfelelő intelligens eszközhöz, illetve megnyomni a külön Wi-Fi gombot. Egyetlen gombnyomással teljes HD videót (1080/60p) rögzíthet, és könnyedén készíthet lenyűgöző időzített videót is, az Egyszerű panoráma funkció pedig szinte garantálja a fantasztikus tájképeket. 
 


Szokatlan látószögek

 

A COOLPIX S9900 nagyméretű, 7,5 centiméteres, dönthető LCD-monitor ideális a kreatív komponáláshoz; segítségével egyszerűen fényképezhet a tömeg fölött tartott géppel, vagy akár alacsonyan tartva – például kifejező állatportrék készítéséhez. A nagy teljesítményű 30x optikai zoom pedig a Dynamic Fine Zoom funkcióval 60x-ra bővíthető.

 

A karcsú COOLPIX S7000 egy remekül hordozható fényképezőgép, olyan 7,5 centiméteres LCD-monitorral, amely bármilyen fotózást egyszerűvé tesz még ragyogó napsütésben vagy gyenge fényben is. A 20x optikai zoomot akár 40x-re is bővítheti a Dynamic Fine Zoom segítségével – ideális megoldás arckifejezések, illetve távoli történések fotózásakor egyaránt.

 

Gyors fényképezés

 

A COOLPIX S9900 használatakor egyetlen gombnyomással átválthat fényképezésről teljes HD (1080/60p) videó rögzítésére, a nagy sebességű AF pedig rendkívül gyors témakövetést tesz lehetővé. A vezérlőtárcsával gyorsan elérhetők a főbb beállítások, a megosztás pedig a külön Wi-Fi gombnak és az NFC-kompatibilitásnak köszönhetően villámgyors – ez utóbbival csupán annyi a dolga, hogy hozzáérinti a fényképezőgépet egy megfelelő intelligens eszközhöz. 

 

A COOLPIX S7000 automatikusan optimalizálja a beállításokat az automatikus programválasztóval. A külön videofelvétel gombbal bármikor azonnal elkezdheti teljes HD videó rögzítését, a megosztás pedig csak egy pillanat műve az egyérintéses Wi-Fi gombbal, illetve az NFC technológiával.

 

S9900 – főbb jellemzők 

 

 • NIKKOR 30x optikai zoom objektív: Minden történést megörökíthet a legapróbb részletekig, ugyanis a 30x optikai zoom akár 60x-ra is bővíthető a Dynamic Fine Zoom segítségével.  
 •  
 • Beépített Wi-Fi és NFC-támogatás: Képeit egyszerűen megoszthatja az egyérintéses Wi-Fi gomb megnyomásával, illetve az NFC-kompatibilis fényképezőgép megfelelő intelligens eszközhöz érintésével.  
 •  
 • Beépített GPS/GLONASS/QZSS: Fényképezés közben villámgyorsan beolvashatja a pontos helyadatokat a GPS/GLONASS/QZSS műholdas követés révén. 
 •  
 • Dönthető TFT LCD-monitor: A nagyméretű, 7,5 centiméteres, 921 000 képpontos kijelzőnek köszönhetően egyszerűen készíthet fényképeket és videókat tömeg fölötti és alacsony nézőpontból egyaránt.  
 •  
 • Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés): Ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását eseménydús jelenetek fényképezése és akár maximális zoom használata közben is, így a felvételek élesebbek.
 •  
 • Időzített videofelvétel: Válassza ki a fényképezési helyzetet, és a fényképezőgép automatikusan 10 másodperces időzített videót készít az időzített fényképezéssel megörökített állóképekből.
   

S7000 – főbb jellemzők: 

 

 • Beépített Wi-Fi és NFC-támogatás: A kiváló minőségű képeket egyszerűen megoszthatja az egyérintéses Wi-Fi gomb megnyomásával, illetve az NFC technológiának köszönhetően úgy is, hogy a fényképezőgépet megfelelő intelligens eszközhöz érinti.  
 •  
 • NIKKOR 20x optikai zoom objektív: Érdekes arckifejezéseket és távoli eseményeket is megörökíthet a 20x optikai zoommal, amely akár 40x-re is bővíthető a Dynamic Fine Zoom segítségével.
 •  
 • Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: A nagy érzékenységű érzékelő biztosítja a lenyűgöző teljesítményt, a páratlan részletességet és az alacsony zajszintet.
 •  
 • Egyszerű panoráma 360o/180o: A fényképezőgépet függőlegesen megdöntve, illetve vízszintesen pánozva hihetetlenül látványos panorámaképeket készíthet. 
 •  
 • Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés): Minden felvétel éles lehet, mert a 4 tengelyes hibrid VR még teljes zoomolás esetén is képes ellensúlyozni a fényképezőgép rázkódásának hatását.  
 •  
 • Teljes HD videók: Késlekedés nélkül, teljes HD minőségben megörökítheti az összes vidám pillanatot az egyérintéses videofelvétel gombbal, lejátszás közben pedig szerkesztheti a felvételeket, és törölheti a fölöslegesnek ítélt jeleneteket.

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhető a LUMIX S1H firmware 2.0 verziója

A Panasonic bejelentette, hogy megoldásra váró műszaki problémák miatt megváltoztatta a LUMIX S1H firmware kiadásának menetrendjét. A 2.0 firmware verzió 2020. május 25-től letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/. Az új verzió az alábbi változtatással jelenik meg. A RAW videó adatkimenet funkciót a firmware következő verziója külön tartalmazza majd. A firmware következő verziójának megjelenési dátumát hamarosan bejelentik. 

2020. május 26. 15:49

Bemutatkoztak a 2019-es év legszebb természetfotói, és a VM dala

Május 24-én, az európai nemzeti parkok napján online tartotta meg a Varázslatos Magyarország a VM X. rendezvényét, azaz a 10. természetfotó díjátadóját. A nézők megtudhatták, kik lettek a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósai, és megcsodálhatták nemzeti parkjainkban készült fotókat egyedülálló természeti jelenségekről, és az állatvilág rejtett életéről. Varázslatos tájképek és drónfotók, madarak és emlősök mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, állatok, ahogyan még sosem láttuk őket.

2020. május 26. 13:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás