Mobilalkalmazás hozza össze a helyi termelőket a vevőkkel

forrás: Prím Online, 2015. február 15. 08:46

Uniós támogatással készült el egy honlap és mobil-alkalmazás, amelynek segítségével egymásra találhatnak a helyi termelők és a közelükben élő vevők.

A www.30km.hu szolgáltatás civil szerveződésből indult, s európai uniós támogatással valósult meg, azóta pedig non-profit alapon működik. Nyár végi indulása óta már több mint négyezer-négyszázan regisztráltak a www.30km.hu szolgáltatására. A honlap vagy a mobil alkalmazás segítségével bárki megnézheti, hogy közvetlen környezetében milyen zöldséget, gyümölcsöt termelnek, vagy épp milyen kézműves termékeket állítanak elő, majd akár egy gombnyomással felveheti a gazdával a kapcsolatot. A fejlesztés eredményeként több helyi termelőnél megnövekedett a vásárlók száma.

 Linczenbold Máté termelő arról is beszélt a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, hogy a honlap segítségével nem csak a terméküket tudják eljuttatni a fogyasztókhoz, hanem a munkáját is megmutathatják.

Vörös Levente, a www.30km.hu alapító tagja a műsorban elmondta: kezdeményezésük célja az volt, hogy a vevők könnyen és gyorsan, versenyképes áron, helyben vásárolhassák meg a friss, hazai élelmiszereket, ugyanakkor a kis- és helyi termelők is megtalálják a felvevőpiacukat, ne kelljen áruikat több száz kilométerre utaztatniuk a fogyasztóig. Hozzátette: a szolgáltatás termelőként és vásárlóként is regisztrációval érhető el.

Vörös Levente azt mondta: a logisztikán, a szállításon is dolgoznak, és abban bíznak, hogy idén ebbe az irányba is tovább tudnak lépni.

Forrás: Kossuth Rádió, Napközben / hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40