Élesben mutatták be a 450 Mbps-os adatátvitelt

forrás: Prím Online, 2015. február 17. 09:12

Múlt hónapban a CES 2015 Fogyasztói Elektronikai Kiállításon az Ericsson bemutatta az „engedéllyel segített hozzáférés” (LAA) – más néven LTE-U – elnevezésű mobil technológiai innovációt.

Az LAA már éles üzemben működik az Ericsson fejlesztő laboratóriumaiban, támogatva az engedélyköteles és nem engedélyköteles spektrumok összevonását, ami akár 450 Mbps csúcssebességet tesz lehetővé és elősegíti a mobil és Wi-Fi eszközök közötti méltányos megosztását. Ezt az újabb technológiai mérföldkövet az Ericsson a Qualcommal együttműködésben fejlesztette ki.

 



Piacvezető mobilszolgáltatók, köztük a Verizon, az SK Telecom és a T-Mobile US. vizsgálják, hogy milyen teljesítmény-javulást tesz lehetővé az LAA a hálózataikat használó mobilos ügyfelek számára.

Az LAA – vagy más néven LTE-U – a nem engedélyköteles spektrumra is kiterjeszti az LTE előnyeit, azaz itt is megbízható és kiszámítható teljesítményt biztosít. Az engedélyköteles sáv biztosítja a teljes mobilitás mellett is zavartalan felhasználói élményhez szükséges alapot, míg az engedélyt nem igénylő sáv kapacitásbővítést és megnövelt adatsebességet tesz lehetővé.

Az Ericsson LAA a hagyományos Wi-Fi felhasználók számára is javítja a rendszer teljesítményét.

Bár az 5G szabványok még nincsenek kidolgozva, várhatóan napjaink LTE hálózatainak továbbfejlesztésén, valamint új rádiós technológiákon és felhasználási helyzeteken alapulnak majd. Az, hogy az LAA kiscellás architektúrákon magasabb frekvenciákat használ és ötvözi az engedélyköteles és az engedélyt nem igénylő spektrumsávokat, az 5G technológiák fő kutatási területeit jelenti. Ezek lesznek a legfontosabb területek a szolgáltatók számára saját LTE hálózataik fejlesztése során, hogy ki tudják szolgálni a fogyasztóktól, vállalkozásoktól és a gépek közötti internetes kapcsolatokból eredő, a mobil szélessáv iránti egyre növekvő igényeket.


hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05