A legjobb női startupok gyűlnek össze a magyar fővárosban

forrás: Prím Online, 2015. február 19. 17:31

Nemcsak a férfi, hanem a női vállalkozók, cégvezetők is sikert sikerre halmoznak a startup világban. Ott volt például a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska vagy a SameBug csapata, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Jó példa a 2014-es Women Startup Competitiont nyert Teddy the Guardian és büszkék lehetünk Gulyás Sári sikeres Kickstarter kampányára is.

Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai. A március 19-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23-ai Demo Day házigazdája a Prezi lesz.

 

A rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők, a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként, tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.


A tavalyi – Budapesten megrendezett – közép-európai szintű női startupverseny sikerén felbuzdulva idén is összegyűlnek a régió legjobb női startupjai, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Az esemény küldetése mellé olyan nagy nevek álltak ki, mint a Google, az IBM, a Prezi vagy a Microsoft, az esemény fővédnöke Gróf Széchenyi Tímea, a Széchenyi Család Alapítvány vezetője, aki "példaértékűnek, és társadalmilag nagyon hasznos kezdeményezésnek" nevezte a versenyt.

 

A versenyre jelentkezni február 23-áig lehet, a részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak.

 

"Ez nem csak egy egyszerű verseny, hanem egy óriási lehetőség az inspirálódásra, és új kapcsolatok, barátságok kialakítására!" Foglalta össze emlékeit Víg Virág – a PaperSpokes alapítója.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar siker az EMEA Premier Partner Awardson

Az EMEA Premier Partner Awards a Google Partner ügynökségeinek legrangosabb megmérettetése Európában. Az eseményen a Google platformjait felhasználó, leghatékonyabb, leginnovatívabb digitális munkákat díjazzák. A projekteket ügyfél esettanulmány formájában lehet benyújtani a versenyre, majd ezek közül előzetesen kiválogatják a legjobbakat, akik közé - egyedüli magyar résztvevőként - az idén bekerült a Klikkmánia. 

2019. szeptember 11. 16:00

Vállalkozási ötletek kerestetnek

Budapest egyre meghatározóbb szereplő a startup ökoszisztémában, 2017-ről 2018-ra ugyanis megkétszereződött a magyar piacon a tőkebefektetések száma. A K&H aktívan részt kíván venni a startup világ további fejlődésében, ezért a Start it @K&H inkubátorprogram ismét várja a lelkes, ötletfázisban levő csapatok jelentkezését, továbbra is iparági korlátok nélkül.

 

2019. szeptember 10. 15:11

Milyen technológiai innovációk színesíthetik a diákéletet?

A Red Bull szeptember 9-én elindította a jelentkezést a Red Bull Basement University programjára. A kezdeményezés keretein belül a világ minden pontjáról várják az egyetemisták ötleteit arra, hogy hogyan lehetne a technológiai innováción keresztül fejleszteni a diákéletet a campusokon innen és túl. Magyarországon október 28-ig lehet nevezni a weboldalon.

2019. szeptember 10. 12:50

Elstartolt "Az Év Honlapja" pályázat

Egy rövid Early Bird időszak után a szokásos feltételekkel folytatódik Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázata, "Az Év Honlapja".  A Magyar Marketing Szövetség által szervezett verseny szakmai zsűrije idén is a digitális marketing legújabb és legkreatívabb megoldásait keresi. 

2019. szeptember 6. 15:31

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás