A legjobb női startupok gyűlnek össze a magyar fővárosban

forrás: Prím Online, 2015. február 19. 17:31

Nemcsak a férfi, hanem a női vállalkozók, cégvezetők is sikert sikerre halmoznak a startup világban. Ott volt például a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska vagy a SameBug csapata, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Jó példa a 2014-es Women Startup Competitiont nyert Teddy the Guardian és büszkék lehetünk Gulyás Sári sikeres Kickstarter kampányára is.

Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai. A március 19-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23-ai Demo Day házigazdája a Prezi lesz.

 

A rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők, a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként, tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.


A tavalyi – Budapesten megrendezett – közép-európai szintű női startupverseny sikerén felbuzdulva idén is összegyűlnek a régió legjobb női startupjai, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Az esemény küldetése mellé olyan nagy nevek álltak ki, mint a Google, az IBM, a Prezi vagy a Microsoft, az esemény fővédnöke Gróf Széchenyi Tímea, a Széchenyi Család Alapítvány vezetője, aki "példaértékűnek, és társadalmilag nagyon hasznos kezdeményezésnek" nevezte a versenyt.

 

A versenyre jelentkezni február 23-áig lehet, a részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak.

 

"Ez nem csak egy egyszerű verseny, hanem egy óriási lehetőség az inspirálódásra, és új kapcsolatok, barátságok kialakítására!" Foglalta össze emlékeit Víg Virág – a PaperSpokes alapítója.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A fiatalok kezében a jövő a Megoldások a holnapért kihíváson

A Megoldások a holnapért program célja a legjobb jövőformáló ötletek megtalálása mellett a diákok készségfejlesztése, ezért idén minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a képzésre a szervezők. Az 50 legjobb csapat egy online tanulási és közösségi platformon keresztül sajátíthatja el a jövőtervezés és design thinking alapjait. A szakértői videók, kérdezz-felelek alkalmak és a kitöltendő feladatok elengedhetetlen tudással vértezik fel a diákokat, és egyben irányt mutatnak, hogy a legjobb 8 csapat közé kerülhessenek a Samsung és az EdisonKids közös kihívásán.

2023. április 5. 12:53

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület ugyanezen az ülésen hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval.

2023. március 17. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01