A legújabb androidos kártevő akkor támad, amikor nem is gondolnánk

Czipperer Dia, 2015. február 20. 10:12

Az AVG biztonságkutató cég szerint egy új androidos malware igencsak alattomosan viselkedik. Azután támad csak, miután a felhasználó kikapcsolta készülékét.

Az AVG számolt be arról az új mobilkártevőről, mely azután lendül csak támadásra, miután kikapcsolták a mobileszközt. Tehát valójában nem is kapcsol ki a készülék, csak a felhasználó hiszi azt, a kártevő pedig szorgosan végzi a dolgát.

 

Miután kikapcsolják a userek a telefont, úgy tűnik, mintha tényleg lezajlana a folyamat, valójában azonban nem kapcsol ki a készülék. A kártevő képes eltéríteni a mWindowManagerFuncs felületet, ezáltal meg tudja jeleníteni a hamis leállítási folyamatot, miután a kikapcsoló gombot megnyomták. 

 

A malware tehát csak ekkor válik aktívvá, és képes többek között kimenő hívásokat kezdeményezni, SMS-eket küldeni, képeket készíteni és számos olyan feladatot végrehajtani, melyből a gyanútlan tulajdonos mit sem észlel.
 


A vállalat szóvivője szerint eddig több mint 10 ezer készülék esett áldozatul, a legtöbb közülük Kínában, ahol legelőször felbukkant a kérdéses malware. Az AVG azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy a készülék kikapcsolása után távolítsák el az akkumulátort, ha valóban szeretnék biztonságban és kikapcsolt állapotban tudni telefonjukat.

 

Forrás: Mashable.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59