A legújabb androidos kártevő akkor támad, amikor nem is gondolnánk

Czipperer Dia, 2015. február 20. 10:12

Az AVG biztonságkutató cég szerint egy új androidos malware igencsak alattomosan viselkedik. Azután támad csak, miután a felhasználó kikapcsolta készülékét.

Az AVG számolt be arról az új mobilkártevőről, mely azután lendül csak támadásra, miután kikapcsolták a mobileszközt. Tehát valójában nem is kapcsol ki a készülék, csak a felhasználó hiszi azt, a kártevő pedig szorgosan végzi a dolgát.

 

Miután kikapcsolják a userek a telefont, úgy tűnik, mintha tényleg lezajlana a folyamat, valójában azonban nem kapcsol ki a készülék. A kártevő képes eltéríteni a mWindowManagerFuncs felületet, ezáltal meg tudja jeleníteni a hamis leállítási folyamatot, miután a kikapcsoló gombot megnyomták. 

 

A malware tehát csak ekkor válik aktívvá, és képes többek között kimenő hívásokat kezdeményezni, SMS-eket küldeni, képeket készíteni és számos olyan feladatot végrehajtani, melyből a gyanútlan tulajdonos mit sem észlel.
 


A vállalat szóvivője szerint eddig több mint 10 ezer készülék esett áldozatul, a legtöbb közülük Kínában, ahol legelőször felbukkant a kérdéses malware. Az AVG azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy a készülék kikapcsolása után távolítsák el az akkumulátort, ha valóban szeretnék biztonságban és kikapcsolt állapotban tudni telefonjukat.

 

Forrás: Mashable.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben. A kiberbiztonsági céget végrehajtási képessége és technológiai víziója alapján értékelték a jelentésben. 

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

A napokban tette közé 2019 féléves eredményeit az idén 30 éves, 10 éve tőzsdén lévő Kulcs-Soft. A jelentés alapján legsikeresebb féléves rajtját vette a Cég, 210 MFt adózási utáni eredményt termelve, ami 8%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

2019. szeptember 1. 13:27

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás