Online tanácsadás indult meleg fiataloknak

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 23. 08:47

Online tanácsadó szolgálat kezdte meg működését Csehországban olyan, szexuálisan kisebbséghez tartozó fiatalok számára, akiket másságuk miatt lelkileg vagy testileg bántalmaznak szűkebb környezetükben, az iskolában vagy a családjukban.

Az internetes tanácsadó központot a prágai melegfesztiválokat és melegfelvonulásokat szervező Prague Pride egyesület hozta létre, miután egy Filip nevű, a szűkebb környezete által kitaszított 14 éves homoszexuális fiú öngyilkosságot követett el.

A Nyílt Társadalom Alapítvány és a Norvég Alap támogatásával létesült, www.sbarvouren.cz címen működő szolgálat munkájában részt vesz a tragikus sorsú fiú nagynénje, Ester Janecková színésznő és tévébemondónő is - írta a Právo című cseh lap a héten indult tanácsadásról beszámolva.

Az önmagukat kirekesztve vagy bajban érző fiatal melegek és leszbikusok chatelés útján léphetnek kapcsolatba segélyszolgálat munkatársaival. Ha épp senki nincs vonalban, a fiatalok hagyhatnak üzenetet, amelyre 24 órán belül választ kapnak a 25 különböző korú és foglalkozású tanácsadó valamelyikétől. Az új honlap egyfajta "közeli személyként" próbál segíteni a szexuális identitással kapcsolatos problémák megoldásában a fiataloknak - mondta el a lapnak Czeslaw Walek, a Prague Pride alapítója.

Kulcsszavak: szex onlineszolg

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás