Karácsonykor kerül a mozikba a film Edward Snowdenről

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 24. 11:31

December 25-én mutatják be a mozik Oliver Stone filmjét az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató informatikusának, Edward Snowdennek a történetéről - jelentette be a film forgalmazója az Open Road films.

Az amerikai filmrendező - aki egyebek mellett A szakasz, a Született gyilkosok című mozikat is rendezte - Luke Hardingnak, a The Guardian brit napilap újságírójának A Snowden-akták: a világ legkörözöttebb emberének igaz története című könyvét, illetve Snowden ügyvédjének, Anatolij Kucserenának a Time of the Octopus című regényét vette nagy költségvetésű thrillerének alapjául.

 Snowdent Joseph Gordon-Levitt fogja alakítani, olyan partnerei lesznek, mint Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto és Tom Wilkinson. A forgatás már el is kezdődött Münchenben, számos helyszínen fognak dolgozni, májusra tervezik befejezni a forgatást.

Edward Snowden történetét feldolgozta már Laura Poitras Citizenfour című dokumentumfilmjében, amelyet tavaly mutattak be, és amelyet nagy esélyesnek tartanak arra, hogy vasárnap este kategóriájában Oscar-díjat nyerjen.

Kulcsszavak: adatlopás NSA Snowden film

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56