Rekordszámú induló a a Sony World Photography Awardson

forrás: Prím Online, 2015. február 24. 16:38

Rekord számú induló –  összesen 173 444 beérkező pályázat 171 országból –  vett részt a 2015-ös Sony World Photography Awardson. A világ legnagyobb fotós verseny díjazottainak névsora a mai naptól nyilvánosan is elérhető mind a professzionális, nyitott és  ifjúsági kategóriákban.

A tavalyi év legjobb kortárs fotós alkotásainak elismerése és díjazása után, ebben az évben 24%-kal többen jelentkeztek a Sony World Photography Awardsra. A megmérettetés 8 éves történetében idén rekordmennyiségű kép érkezett, mintegy 173 444 fotó 171 országból.

 

A professzionális, nyitott és ifjúsági kategóriák döntős fotósai a zsűritagokat is meglepő, merész megközelítéssel álltak az egyes  témákhoz. A pályázók képesek voltak olyan képeket és történeteket letenni a zsűri elé, amelyeket azelőtt még sohasem láttak.

 

A verseny által felfedezett művészek között található: Peter Franck (Németország); Donald Webber (Kanada); Amit Madheshiya (India); Brent Stirton (Dél-afrikai Köztársaság); Simon Norfolk (Egyesült Királyság), Fan Li (Kína) és Massimo Siragusa (Olaszország). Az új nevek közül: Julia Fullerton-Batten (Egyesült Királyság) és Sebastian Gil Miranda (Franciaország). 

 

Simon Norfolk (UK)
 

A verseny professzionális kategóriájában indulók idén 25 000 dolláros nyereményért pályázhatnak és a vágyott L’Iris d’Or/ az Év Fotósa címért. A különböző kategóriák nyertesei és az Év Fotósa címet elnyerő alkotó nevét is az április 23-án megrendezendő díjátadó gálán hozzák nyilvánosságra. Minden nyertes a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeivel fog gazdagodni.

 

A nyertes és a döntős képek a londoni Somerset Houseban állítják ki április 24. és május 10. között. A fotók emellett megjelennek a Sony World Photography Awards 2015-ös könyvében. 

Kulcsszavak: Sony pályázat fotó verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20