Hiányosságok az e-felvételinél

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 27. 13:29

Az alapvető jogok biztosa szerint hiányos az elektronikus felvételi rendszer jogszabályi háttere - írta pénteki számában a Magyar Nemzet Székely László jelentésére hivatkozva.

A lap által idézett jelentésből kiderül: a felvételizők egy része azért nem került be a kiszemelt egyetemre vagy főiskolára, mert hiánypótlási felhívás híján nem tudták kijavítani az e-jelentkezéskor elkövetett hibákat.

Az ombudsmanhoz beérkezett panaszok alapján felmerült annak a gyanúja, hogy sérülhetett az érintetteknek a művelődéshez és a jogorvoslathoz való joga. Az idei felvételin százhúsz jelentkező járt rosszul azért, mert hiányosan töltötte fel a középiskolai bizonyítványának másolatát.

A lap szerint tapasztalatait a biztos a felsőoktatási államtitkárnak is jelezte, aki elismerte a hiányosságokat, s ígéretet tett a felülvizsgálatra.

A szaktárca az ombudsmani vizsgálat ideje alatt kezdeményezte a felvételi kormányrendelet módosítását. A december 18-tól hatályos új jogszabályok szerint pedig az Oktatási Hivatalnak immár minden jelentkezőnek egységes tájékoztatást küld arról, hogy mit kell feltöltenie és ellenőriznie. Az államtitkár kezdeményezte továbbá az e-felvin megjelenő üzenetek ismételt áttekintését, szükség esetén azok kiigazítását - közölte a lap.

Kulcsszavak: jog oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás