A CEU új mesterképzést indít üzleti analitika témában

forrás: Prím Online, 2015. március 2. 10:23

A budapesti székhelyű CEU Üzleti Iskolája és Közgazdaság-tudományi Tanszéke az IBM-mel együttműködve új üzleti analitika MSc képzést indít. A több mint kétévnyi előkészítő munkát követően 2015 szeptemberében indul útjára ez az élvonalbeli képzés, amely a maga nemében egyedülálló az egész régióban.

A képzés több tudományterületet is felölel. Célja, hogy hallgatói olyan készségekre és tudásra tegyenek szert, amely segítségével különböző adatok elemzése által nagymértékben hozzájárulnak a vállalkozás hatékonyságának és eredményességének növeléséhez.
„Izgatottan várjuk, hogy beindíthassuk ezt az újszerű és modern képzést. Új, üzleti analitika mesterképzésünk a XXI. századhoz igazodik, s nagy űrt tölt be a régió tehetségeinek, szakembereinek szakmai felkészítésében” – mondja Mel Horwitch, a CEU Üzleti Iskolájának dékánja és egyetemi tanára. „Ez a képzés nagy lehetőségeket tartogat a jövőben, és fantasztikus karrier előtt nyitja meg az utat a nagyvállalatoknál, a kis- és középvállalkozásoknál, valamint az analitikai startupok virágzó világában.“

 


A képzés főként az alábbi négy tudományterületre épít, integrálva azok tudásanyagát: közgazdaságtan, menedzsment, statisztika és technológia. A hallgatókat felruházza mindazon készségekkel és képességekkel, amelyek napjaink szakemberei és szakértői számára elengedhetetlenek az üzleti sikerekhez az analitika egyre bővülő színterén. 

„Ez az új képzés tökéletesen kiegészíti a már sikeresen működő IT menedzsment mesterképzésünket. Az új, üzleti analitikai képzés végzőseinek minden esélyük megvan arra, hogy ők legyenek a jövő üzleti vezetői és szakemberei, akik az adatok – a legértékesebb céges vagyon – kezeléséért és felhasználásáért felelnek majd. A modern analitika és az adatok alapján kifejlesztett új termékek és szolgáltatások segítségével ugyanis ezen új képzés diplomásai képesek lesznek arra, hogy versenyelőnyt szerezzenek a cégeknek, illetve új analitikai startupokat indítsanak” – magyarázza Achilles Georgiu, a CEU Üzleti Iskolájának adjunktusa és az IT menedzsment mesterképzés programigazgatója.

A hallgatók alapos jártasságra tesznek szert az üzleti analitika minden lényeges területén, kiemelt tekintettel a Big Data-ra. Különösen otthonosan mozognak majd az üzleti döntéshozatalt támogató alkalmazásokban, illetve abban, hogy átlássák a sürgős vezetési és stratégiai kérdéseket, és megoldást kínáljanak rájuk. Tisztában lesznek a statisztika módszertani nehézségeivel és a különböző technológiák erejével és korlátaival.

Mivel számos iparágban rohamosan nő az analitika felhasználása, folyamatos kereslet várható az itt diplomázó szakemberek iránt, akiknek felkészültnek kell lenniük, a felelős és kulcsfontosságú pozíciók betöltésére. A képzés a vállalkozástudományba is betekintést enged, hiszen lehetséges, hogy az itt végzett hallgatók közül sokan maguk is vállalkoznak majd olyan új cégeket indítva, amelyek az üzleti analitika iránti erősödő keresletet szolgálják ki.

„Budapest Közép-Európa technológiai fővárosa. Számos multinacionális vállalat kutatóközpontja és sok-sok sikeres internetes startup cég található itt; a város a legjobb üzleti elemzőknek, adattudósoknak és informatikusoknak ad otthont – mondja Koren Miklós közgazdaságtani docens és az üzleti analitikai mesterképzés programigazgatója. „Ez a város inspiráló környezetet kínál hallgatóink számára. A szakterület legjobb specialistáitól tanulhatnak, ipari partnereink, így például az IBM kiváló szakembereivel értekezhetnek, és rendszeres találkozókon és konferenciákon építhetik ki szakmai kapcsolatrendszerüket.”

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenes matek távoktatás elsőtől az emelt szintű érettségiig, a Matek Oázistól

Ingyenes matematika távoktatási programot állított össze első osztálytól az emelt szintű érettségiig a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb digitális távoktatási portál. A szolgáltatás teljes körű felkészülést tesz lehetővé a legnehezebb témakörökből, az iskolai matematika távoktatás kiegészítéseként.

2020. március 30. 19:20

Mi lesz az OKJ-s képzésekkel a koronavírus idején?

A koronavírus okozta járványhelyzet a felnőttképzők életét is felborította. Az ikk.hu oldalon már olvasható egy ajánlás az intézményeknek az OKJ-s képzések megtartásáról. Emellett jelenleg is előkészítés alatt áll egy javaslat, mely iránymutatást ad a felnőttképzés szereplői számára.

2020. március 30. 13:55

Online feladatbankkal segíti az informatika érettségire készülő diákokat a Neumann Társaság

Internetes feladatbankkal segíti a Neumann Társaság és ELTE IK a programozás érettségire készülő diákok, illetve az őket felkészítő tanárok munkáját. A Mester.inf.elte.hu című honlap adatbázisa a 2005 és 2017 közötti összes közismereti emelt és szakmai programozás érettségi feladatot tartalmazza. Az oldalra a diákok hat különböző programnyelven feltölthetik a kódjukat, a szerver pedig automatikusan kiértékeli a munkájukat. A rendszerben a tanárok nyomon követhetik diákjaik tevékenységét.

2020. március 30. 09:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás